Amphora Müzesinde Âşık Veysel türküleri | Güney Gazetesi Mersin

Amphora Müzesinde Âşık Veysel türküleri

Bünyesinde 33 kültürü barındırarak dünyanın en kültürlü müzesi ünvanına sahip Taşucu Arslan Eyce Amphora Müzesi, unutulmaz güzellikteki bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. Amphora Müzesinin olağanüstü akustik ortamında halk ozanı Âşık Veysel şiirleri ve türküleriyle anıldı.

Amphora Müzesinde Âşık Veysel türküleri


SADIK CİVELEK

Taşucu’nun tanıtımımın yanı sıra özellikle kız öğrencilerin eğitim giderlerinin karşılanmasına yönelik faaliyetleriyle takdir toplayan Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı, düzenlediği “Âşık Veysel” gecesiyle yine farkındalık yarattı.

Geliri kız öğrencilere burs olarak dönecek etkinlikte, halk ozanı Âşık Veysel; şiir ve türküleriyle anıldı.

Âşık Veysel’in torunu Filiz Şatıroğlu Arıkan ve gelini Suzan Şatıroğlu da etkinliğe katıldı.

Etkinlik öncesi kısa bir konuşma yapan Taşucu Eğitim ve Doğal hayatı Koruma Vakfı Mustafa Devrim Eyce, Alanya’dan gelerek etkinliğe destek veren sanatçılar Mustafa Kemal Aksoy ve Tahir Ayne’ye, Âşık Veysel’in yakınlarına ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Amphora Müzesinin olağanüstü akustik ortamında Âşık Veysel türkülerini seslendiren Mustafa Kemal Aksoy ve Tahir Ayne büyük alkış topladı. Gecenin ilk sürprizi Âşık Veysel’in torunu Filiz Şatıroğlu Arıkan’dan geldi ve “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküsünü konuklarla birlikte söyledi.

Unutulmaz güzellikteki konserin diğer sürprizini, sesi ve bağlamasıyla Âşık Veysel türkülerine hayat veren sanatçı Mustafa Kemal Aksoy yaptı. Aksoy, müziğe başladığı ve halen kullanmakta olduğu ilk sazını Vakıf Başkanı Mustafa Devrim Eyce’ye armağan etti. Katılımcılar ile sanatçılar gece sonunda hatıra fotoğrafı çektirdi.