BAL’da işler karışık | Güney Gazetesi Mersin

BAL’da işler karışık

Homurlu ve Erdemli’de yüzler güldü, Anamur’da kâbus sürüyor

BAL’da işler karışık


HASAN KÜÇÜK

 

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 7. Grupta mücadele eden Mersin’in takımları’ndan Homurlu 1951; 17. Hafta karşılaşmasında Karaman Gençler Birliği’ni deplasmanda 3-5 yenerken Erdemli Belediyespor da evinde Ceyhanspor’u 1-0 mağlup etti. Anamur Belediyespor ise Adana 5 Ocak FK’ya 2-0 yenilerek yine hüsran yaşadı.

BAL 7. Grup 17. Hafta karşılaşmasında Homurlu 1951 Spor deplasmanda Karaman Gençler Birliği’ne konuk oldu. Karşılaşmada 2-0 geriye düşen Homurlu 1951 Spor, Osman Göçmüş’ün hattrick yaparak devletleştiği maçta rakibini Hüseyin Altunkulaç ve Ramazan Zengin’in attığı gollerde 3-5 yenmeyi başardı. Puanını 23’e çıkaran Homurlu 8. sıraya yükselmesine rağmen Erdemli’nin galip gelmesi nedeniyle il 3.lüğünde kaldı.

Aldığı kötü sonuçlar sonrası Gürsoy Turan ile yollarını ayıran Erdemli Belediyespor ise yeni Teknik Direktör Nihat Tinel ile çıktığı ilk maçta evinde Ceyhanspor’u 1-0 yenerek 2 hafta sonra galibiyetle tanıştı. Puanının 24’e çıkaran Erdem Belediyespor gurubunda 7. sırada yer alırken ilk ikinciliğini bırakmadı.

Sezona şampiyonluk parolası başlayan ancak alınan kötü sonuçlar sonrası Teknik Direktör Ali Haydar Durusoy ile yollarını ayıran Anamur Belediyespor yeni hocası İrfan Yüce ile çıktığı ilk maçta da yenilmekten kurtulamadı. Yeşil Beyazlılar Adana Kayhan Kaynak Kardeşler Stadı’nda oynanan maçta Adana 5 Ocak FK’ya 2-0 yenildi. Anamur ekibi 27 puanla il sıralamasında birinci olmasına rağmen grubun lideri Niğde Belediyespor ile arasındaki puan farkı 13’e çıktı. Anamur’un il sıralamasında ikinci olan Erdemli ile arasındaki puan farkı 3’e,  il sıralamasında 3. Olan Homurlu 1951 ile puan farkı 4’e çıktı.

Daha önce ligden çekilen Mersin Camspor ise Suvermez Kapadokya karşısında hükmen mağlup sayıldı.