Genç ÇBK’dan Kartal’a darbe: 58-63 | Güney Gazetesi Mersin

Genç ÇBK’dan Kartal’a darbe: 58-63

Turuncu Lacivertliler, Beşiktaş Gelişim’i devirdi, namağlup liderliğini sürdürdü

Genç ÇBK’dan Kartal’a darbe: 58-63


HASAN KÜÇÜK

 

Basketbol Gençler Ligi Kızlar Kategorisi (BGLK) Final B Grubunda mücadele eden Mersin Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Gelişim’in genç kızları deplasmanda Beşiktaş’ı 5 sayı farkla 58-63 mağlup etti. Yenilgisiz liderliğini sürdüren ÇBK’lı gençler puanını 8’e yükseltti.

Beşiktaş Emlak Spor Kompleksinde oynanan karşılaşmaya hızla başlayan ekibimiz öne geçmesine rağmen daha sonra kontrolü ele alan Beşiktaş ilk çeyreği 18-17 önde tamamladı. İkinci çeyrekte de skor üstünlüğünü elinden bırakmayan Beşiktaş ilk yarıyı 34-30 önde kapattı.

 

3. çeyreğe hızlı başlayan Siyah Beyazlılar farkı 8 sayıya çıkarmasına rağmen toparlanan konuk ekip periyodun son saniyelerinde öne geçti. 3. Çeyrek ÇBK Gelişim’in 46-48 üstünlüğü ile sona erdi.

 

Son çeyrekte takımlar buldukları sayılarla birbirlerine üstünlük sağlamaya çalıştı. Mersin temsilcisi maçın bitmesine 4 dakika kala ele geçirdiği üstünlüğü rakibine kaptırmayarak karşılaşmayı 58-63 kazandı.    

 

MAÇIN YILDIZI ASYA ÜLKER

ÇBK’da Asya Ülker 20 sayı ve 19 verimlilik puanı ile maçın yıldızı olurken İdal, Selin ve Ayşenaz 11’er sayı ile çift haneli rakama ulaştı.