BOZDOĞAN’IN ADAYLIĞI SAAT FARKIYLA DÜŞEBİLİR! | Güney Gazetesi Mersin

BOZDOĞAN’IN ADAYLIĞI SAAT FARKIYLA DÜŞEBİLİR!

Tarsus İlçe Seçim Kurulu, CHP’den istifa ederek Memleket Partisine katılan ve bu partiden aday olan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın adaylığının düşürülmesi yönündeki başvuruyu oy çokluğuyla kabul etti. Kurulun siyasi parti temsilcisi üyeleri, Bozdoğan’ın CHP’den istifa ettiği gün, CHP’nin adayının İlçe Seçim Kuruluna bildirildiğine dikkat çekerek adaylığın düşürülmesi yönünde oy kullandı. İlçe Seçim Kurulu Başkanı ise karara muhalefet şerhi düştü.

BOZDOĞAN’IN ADAYLIĞI SAAT FARKIYLA DÜŞEBİLİR!


ABİDİN YAĞMUR

CHP Genel Merkezinin talimatı üzerine CHP Mersin İl Başkanlığı, Memleket Partisi Tarsus Belediye Başkan adayı Haluk Bozdoğan’ın, CHP’deki merkez yoklamasına katıldığı, bu nedenle başka partiden aday olamayacağı iddiasıyla İlçe Seçim Kuruluna başvurmuştu.

Tarsus İlçe Seçim Kurulu, CHP’nin başvurusunu hem YSK’nın adaylıklarla ilgili kararları üzerinden hem de Haluk Bozdoğan’ın CHP’den istifası, CHP’nin başkan adayını İlçe Seçim Kuruluna bildirmesi üzerinden değerlendirdi. Bu kapsamda, Bozdoğan’ın, CHP’nin adayı İlçe Seçim Kuruluna bildirildikten önce mi yoksa sonra mı CHP’den istifa ettiğine bakıldı.

 

İSTİFAYLA SEÇİM KURULUNA BAŞVURU AYNI GÜNE DENK GELMİŞ

 

İlçe Seçim Kurulu kararında yer alan ifadelere göre kurul, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına, Haluk Bozdoğan’ın CHP’den ne zaman istifa ettiğini sordu.  Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da Bozdoğan’ın 11 Ocak 2024 tarihinde e-devlet üzerinden istifa ettiğini bildirdi.

CHP’nin, Tarsus Belediye Başkan adayı Ali Boltaç’ı 11 Ocak 2024 günü saat 11.30’da yani Bozdoğan’ın CHP’den istifasıyla aynı günde bildirmiş olması nedeniyle İlçe Seçim Kurulunun parti temsilcisi üyeleri, Bozdoğan’ın adaylığının düşmesi gerektiğini savundu. Kurulun parti temsilcisi üyeleri, Bozdoğan’ın istifa ettiği saatin, CHP adayının bildirildiği saatten önce olduğuna dair kanıt bulunmamasını öne sürdü.

 

İLÇE SEÇİM KURULU BAŞKANI ŞERH DÜŞTÜ

 

Kurulun CHP, MHP, İyi Parti ve Dem Partili üyeleri, Memleket Partisi adayı Haluk Bozdoğan’ın adaylığının düşürülmesine karar verirken İlçe Seçim Kurulu Başkanı Neşe Arısoy ile 2 memur üye karara şerh düştü.

İlçe Seçim Kurulu Başkanı Neşe Arısoy, şerh yazısında, partilerin merkez yoklamasının seçim kurullarının denetim ve gözetiminde olmadığını,  partilerin iç işleyişi olduğunu, CHP’nin İlçe Seçim Kuruluna aday olarak Ali Boltaç’ı bildirdiğini, İlçe Seçim Kurulunun herhangi bir kaydında Haluk Bozdoğan’ın CHP adayı olarak yer almadığını vurguladı.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Tarsus İlçe Seçim Kurulunun kararına karşı İl Seçim Kurulunda itirazda bulundu.

 

CHP MEZİTLİ İÇİN YSK’YA GİDİYOR

 

Öte yandan Mersin İl Seçim Kurulu, CHP’den istifa ederek bağımsız aday olan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın adaylığının iptaline ilişkin Mezitli İlçe Seçim Kurulu kararını bozdu. CHP’nin, Neşet Tarhan ile ilgili itirazını YSK’ya taşıyacağı öğrenildi.

CHP’nin İyi Parti’den Yenişehir Belediye Başkan adayı olan Ahmet Arıcan ile bağımsız aday olan İbrahim Genç’le ilgili itirazı ise İlçe Seçim Kurulunca reddedildi.