Bozdoğan itiraz etti | Güney Gazetesi Mersin

Bozdoğan itiraz etti

Memleket Partisinden aday olması Tarsus İlçe Seçim Kurulunun kararıyla düşürülen Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan,

Bozdoğan itiraz etti


CHP’den istifa ederek Memleket Partisi’nin Tarsus Belediye Başkan Adayı olan mevcut Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, adaylığının eski partisinin itirazı sonucunda düşürülmesine karşı Mersin İl Seçim Kurulu'na itiraz dilekçesini teslim etti. Dilekçe sonrasında Başkan Bozdoğan, açıklama yaptı. Bozdoğan şunları kaydetti: "Demokratik haklarımıza yapılan saldırılara karşı kararlı bir duruş sergilemek adına, Mersin İl Seçim Kurulu Başkanlığı’na itiraz dilekçemizi teslim ettik. Seçme ve seçilme hakkımıza yönelik yapılan bu saldırılara karşı, hukukun üstünlüğüne olan inancımızı koruyarak, adil bir sonuç almayı umuyoruz. Demokratik değerlere ve halkın iradesine saygı duymayanların, antidemokratik çabalarına karşı kararlılıkla mücadele edeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz. Hukukun gerekli cevabı vereceğine olan inancımız tamdır ve bu sürecin adil bir şekilde sonuçlanacağına olan güvenimiz tamdır. Halkımızın desteği ve dualarıyla, demokratik haklarımızı korumak adına yürüttüğümüz bu mücadelede başarılı olacağımıza inanıyoruz. Demokrasiden ve adaletten asla taviz vermeyeceğimizi kamuoyuna bir kez daha duyuruyor, destekleriniz için teşekkür ediyorum.”

 

 “MHP, DEM, İYİ PARTİ VE CHP’NİN İŞ BİRLİĞİ VE İMZALARIYLA ADAYLIĞIM GASP EDİLİYOR”

 

CHP’den 11 Ocak’ta istifa ettiğini belirten Bozdoğan, “Ellerindeki kemik testeresiyle insanların seçme ve seçilme hakkına saldırmanın, siyaset yapma hakkına saldırmanın CHP’nin siyasal anlayışıyla nasıl bir ilişkisi var. Can Atalay’a siyaset özgürlüğünü savunur görünenlerin, kendisinden istifa eden insanların başka bir partiden veya bağımsız aday olmasını engelleyerek, onların siyaset yapma hakkını engellemek isteyerek, bu emellerini bizzat seçim kurullarına başvurarak belgeleyenlerin, toplumla, siyasetle, özgürlükle, demokrasiyle, hakla hukukla bir ilgileri olamaz” dedi.

 

“SİYASETLE, ÖZGÜRLÜKLE DEMOKRASİYLE İLGİLERİ YOK”

 

Bozdoğan, “Eline kemik testeresini alıp, insanların seçme ve seçilme hakkına saldırmanın, siyaset yapma hakkına saldırmanın CHP’nin siyaset anlayışıyla nasıl bir ilişkisi var. Can Atalay’a siyaset özgürlüğünü savur görünenlerin, kendisinden istifa eden insanların başka bir partiden veya bağımsız aday olmasını engelleyerek, onların siyaset yapma hakkını engellemek isteyerek, bu emellerini bizzat seçim kurullarına başvurarak belgeleyenlerin, toplumla, siyasetle, özgürlükle, demokrasiyle, hakla hukukla bir ilgileri olamaz. Üstelik ortaya çıktı ki, hukukçu olmalarına rağmen, idealleştirilmiş ne kadar değer varsa hiçbiriyle ilgileri kalmamış” dedi.

 

“ÇÖKÜŞ ÖNCESİ GELEN ÇATIRTI SESLERİ”

 

Bu başvuruyu yapanların Atatürk’ün partisine her türlü zararı düşünmeksizin verebildiklerini ortaya koyduğunu belirten Bozdoğan, şöyle konuştu: “Kaybettiklerini anlayınca, Atatürk’ün partisine her türlü zararı verebilecekleri gerçeğini bile göremeyecek kadar gözleri kan, hırs bürüdü. Bu mantıkla nasıl bir siyasi başarı bekliyorlar? Böyle bir şansları yok. Bunlar çöküş öncesi gelen çatırtı sesleri.” dedi. (Haber Merkezi)