AKP’Lİ NEBATİ MECLİSE GELMEDEN SAHTE İMZAYLA YOKLAMAYA KATILDI! | Güney Gazetesi Mersin

AKP’Lİ NEBATİ MECLİSE GELMEDEN SAHTE İMZAYLA YOKLAMAYA KATILDI!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda AKP-MHP blogu, yargı paketi görüşmelerinin sürmesi için toplantı yeter sayısını bulmaya çalıştı. Muhalefet yoklama istedi. AKP Mersin Milletvekili Nureddin Nebati’nin meclis genel kuruluna gelmeden sahte imzalı yoklama pusulası gönderdiği ortaya çıktı. CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, “Mersinlilerin oylarıyla milletvekili seçilen bu kişinin hile hurda ile  vekillik yapmasını kınıyorum” dedi.

AKP’Lİ NEBATİ MECLİSE GELMEDEN SAHTE İMZAYLA YOKLAMAYA KATILDI!


ABİDİN YAĞMUR

 

 

TBMM Genel Kurulu salı günü yargı paketi görüşmelerine başlayamadı. Muhalefetin yoklama talebi üzerine yeterli çoğunluk olmadığı için Genel Kurul kapandı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanı Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Bitlis Belediyesi’ni yöneten kayyumun belediye taşınmazlarını satışıyla ilgili önergenin oylanmasından önce yoklama istediklerini söyledi.

Genel Kurulu yöneten AKP'li Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ, itirazlar üzerine “Sayı tamam. İç Tüzük bunu emrediyor. Önce biz baktık, sonra da tespit ettik, İç Tüzük’ü uyguladık, biraz sabır. Şimdi yoklama için beş dakika süre veriyorum” dedi ve elektronik cihazla yoklamaya geçildi.

Yoklamanın ardından Bozdağ, “Değerli milletvekilleri, toplantı yeter sayısı yoktur. Birleşime 15 dakika ara veriyorum” dedi.

Aranın sonrasında Bekir Bozdağ, yeniden yoklama yapılacağını ve 5 dakika süre verdiğini söyledi. Muhalefet sıralarının tepkisine rağmen yoklama işlemine devam eden Bozdağ, milletvekillerinden dışarı çıkmamalarını istedi.

 

NEBATİ’NİN PUSULASI VAR, KENDİSİ YOK

 

Bozdağ, “Değerli milletvekilleri, pusula veren vekillerimizin dışarı çıkmamasını rica ediyorum. Şimdi, pusulalar kontrol edilecek ve anons edeceğiz. Mükerrerleri kontrol ediyor arkadaşlarımız” dedi.

Daha sonra isimleri okuyan Bozdağ, eski Hazine ve Maliye Bakanı Mersin Milletvekili Nureddin Nebati’nin adını söyledi. CHP, DEM Parti ve İYİP sıralarından “Yok” sesleri yükseldi.

Böylece Nureddin Nebati’nin genel kurulda olmadığı halde sahte imzalı pusula göndererek yoklamaya katılmış gibi gösterildiği ortaya çıktı.

 

GÜLCAN KIŞ’TAN SAHTEKARLIK TEPKİSİ

 

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Nureddin Nebati’nin sahte imzalı pusula ile yoklamaya katılmış gibi gösterilmesine tepki gösterdi.

Gülcan Kış,  “21 yıldır ülkeyi yolsuzluk ve usulsüzlükleriyle uçurumun eşiğine getiren AKP, şimdide Mecliste sahtekarlık peşinde. AKP Mersin Milletvekili Nureddin Nebati, TBMM Genel Kurulu'nda olmadığı halde sahte imza pusulası ile yoklamaya katıldı. Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini yürüten bu şahıs, Gazi Meclis'te böylesi bir sahtekarlığa girişmeyi kendisine yakıştırmıştır. Mersinlilerin oylarıyla milletvekili seçilen bu kişinin hile hurda ile  vekillik yapmasını kınıyorum” dedi.