“Gazetecilik suç değildir” | Güney Gazetesi Mersin

“Gazetecilik suç değildir”

Gazeteci Diren Keser, yaptığı haberler ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılandığı davada aldığı hapis cezasının onaylanmasının ardından tutuklandı. Keser’in tutuklanmasını protesto eden Mersinli gazeteciler, ‘Gazetecilik suç değildir’ şeklinde pankart açtı.  

“Gazetecilik suç değildir”


ELVAN KONUK

PİRHA Mersin Muhabiri Gazeteci Diren Keser’in tutuklanmasını protesto eden DİSK Basın İş Mersin Şubesi üyeleri Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelerek ses yükseltti.

Gazeteciler adına açıklama yapan PİRHA Muhabiri DİSK Basın İş Mersin Üyesi Fatoş Sarıkaya,  “Tüm kesimlerin sesini kesmeye çalışanlar, düşünce ve ifade özgürlüğü kavramının fersah fersah ötesinde yer alıyor. Ülkenin durumuna, düşmanca politikalara, haksızlık ve hukuksuzluğa karşı duranları, sözünü söylemekten geri durmayanları baskı ve zor araçlarıyla durdurabilecekleri sanrısını yaşıyorlar. Beraber omuz omuza çalıştığımız basın emekçisi arkadaşımız Diren Keser, haksızlık ve hukuksuzluk karşısında sesini çıkarmaktan bir an dahi geri durmayan, halkın haber alma hakkı için mücadele eden, düşüncelerini özgürce ifade etmeyi ilke edinmiş arkadaşımızdır” dedi.

Gazeteci Keser’in yanında olduklarını vurgulayan Sarıkaya, “Bizler, mesleğimizin ilkeleri önde olmakla beraber aynı zamanda düşünce ve ifade özgürlüğünü savunanlar olarak bu muamele karşısında sessiz kalmayacağız. Sosyal medya haberciliği sebebi ile cezanın alt sınırının çok üstünde bir hüküm ile karşı karşıya kalan Diren için buradayız. Burada olmaya devam edeceğiz. Örgütlenecek, sansürü delecek ve halkın haber alma hakkı mücadelesinin bayrağını yükselteceğiz. Düşünce ve ifade özgürlüğü engellenemez. Özgür basın susturulamaz” şeklinde konuştu.

NE OLDU?

 

PİRHA Mersin Muhabiri Gazeteci Diren Keser, 2019 yılında evine yapılan polis baskını sonucu gözaltına alınarak tutuklanmıştı. 26 Aralık 2017 yılında görülen duruşmada 21 ay hapis cezası verilen Keser’in cezası onaylandı. Önceki akşam evine gelen polisler Keser’i gözaltına aldı. Avukatlar polisin bildirim yapmadan gözaltına alınmasının dürüst işlem ilkesine aykırı olduğunu belirterek, “Normalde 5 yılın altında olan ceza miktarında önceden bildirim yapılması gerekirken bu şekilde gözaltına alınması yasaya uygun değil” dedi. Keser’in avukatı, kesinleşen cezanın sosyal medya ile ilgili verilen ceza miktarının da çok üstünde olduğuna dikkat çekti. Keser, işlemlerinin ardından Tarsus Cezaevi’ne sevk edildi.