Amatör kümede düğüm son hafta çözülecek | Güney Gazetesi Mersin

Amatör kümede düğüm son hafta çözülecek

Amatör kümede düğüm son hafta çözülecek


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin 1. Amatör Küme A ve B grubunda şampiyon ve play-off oynayacak takımlar son hafta oynanacak maç sonuçları belirleyecek.

Mersin 1. Amatör Küme’de son haftaya girilirken Yenişehir FK rakibi Atagüçspor'u evinde 6-0 mağlup ederek puanını 51’e çıkardı ve 1 puan farkla liderliğini korudu. 2. sıradaki Mersin Demirspor da 1925 Akdenizspor'u deplasmanda 1-5 mağlup ederek son haftadaki şampiyonluk maçını beklemeye başladı. Şampiyonluk maçı hafta sonunda Mersin Demirspor ile Yenişehir FK arasında oynanacak. Yenişehir FK yenilmezse şampiyon olacak. Demirspor'un şampiyon olması için mutlaka galip gelmesi gerekiyor.

Demirtaşgücü’nü 2-0 yenen Galataspor grubunu 3. bitirmeyi garantilediği için play-off oynamaya hak kazanmıştı.

 

 

DERBİDE KAZANAN TARSUS GÜCÜ

 

B Grubundaki Tarsus derbisinde Tarsusgücü haftaya lider giren Ulusspor’u 4-2 yenerek zirveye oturan yeni isim oldu.

Faruk Sodan Stadında oynanan maçta lider Ulusspor ile ikinci sıradaki Tarsusgücü karşı karşıya geldi. Attığı ilk golle öne geçen Ulusspor 4-2 yenilmekten kurtulamadı.

Bu maç öncesi Ulusspor, 2. Sıradaki Tarsusgücü’nden 2 puan önde idi. Ulusspor’a beraberlik yetiyordu. Tarsusgücü galip gelince grubu lider bitirip direkt olarak üst lige çıkma şansı doğdu. Tarsusgücü son maçında Berdanspor’u yenerse şampiyon olacak. Şampiyon son hafta maçında belli olacak.

Tarsusgücü Teknik Direktörü Onur Biçer “Çok önemli bir maçı kazandık. Bu galibiyet bizi son haftaya avantajlı taşıdı. Son hafta Berdanspor’u yenerek şampiyon olacağız” dedi. Son maçında Tarsus Berdanspor’u 5-0 yenen  Huzurkentspor play-off’u garantilemişti.