Muaythai’de Mersinli öğrenciler şampiyon | Güney Gazetesi Mersin

Muaythai’de Mersinli öğrenciler şampiyon

 Muaythai’de Mersinli öğrenciler şampiyon


Mersin Üniversitesi (MEÜ) ev sahipliğinde, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu, Türkiye Muay Thai Federasyonu ve Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen ÜNİLİG Muaythai Türkiye Şampiyonası 69 üniversiteden 400’e yakın sporcunun katılımıyla tamamlandı. MEÜ takımı erkeklerde B Division’da şampiyon, A Division’da ise 3. olarak iki kupa kazanma başarısı gösterdi.

Mersin Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyona ilk olarak açılış seremonisiyle başladı. Seremoniye, MEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı ve Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız, sporcular, hakemler, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

 

 

Seremonide konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin, Üniversiteler Türkiye Kick Boks Şampiyonası’nın ardından yine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, şampiyonanın düzenlenmesinde emeği olan tüm paydaşlara teşekkür etti.

Şampiyonada Mersin Üniversitesini temsil eden Umut Eryılmaz A Division +91 kg’da, Ömer Faruk Yabaş B Division 71 kg’da, Samet Yaman ise B Division 67 kg birinci olarak Türkiye Şampiyonu oldu.

Oğulcan Demirhan A Division 71 kg’da Türkiye ikincisi olurken Hasan Gündüz A Division 67 kg Türkiye üçüncüsü olma başarısı gösterdi. MEÜ takımı aldığı bu derecelerle; erkeklerde B Division’da Şampiyon, A Division’da 3. olarak iki kupa kazanma başarısı gösterdi. (Haber Merkezi)