Mersin Ampute şampiyonluğa koşuyor | Güney Gazetesi Mersin

Mersin Ampute şampiyonluğa koşuyor

Mersin Olimpik Yetenekler Spor Kulübü Türkiye Ampute Futbol 1.Ligi’nde zirvenin keyfini sürüyor

Mersin Ampute şampiyonluğa koşuyor


HASAN KÜÇÜK

 

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Türkiye Ampute Futbol 1.Ligi'nde mücadele eden Mersin Olimpik Yetenekler Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı şampiyonluğa adım adım ilerliyor. Toroslar Suni Çem Sahada oynanan son maçta Sakarya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü ile 1-1 berabere kalan Mersin Ampute Futbol puanını 19’a çıkardı. 9 maçta 5 galibiyet 4 beraberlik alan Mersin ekibi yakın takipçilerinin 1 puan önünde namağlup liderliğini sürdürdü. Mersin Ampute kalan maçlarını da kazanıp şampiyon olarak önümüzdeki sezon Ampute Süper Ligi’nde mücadele etmeyi hedefliyor.

Mersin Olimpik Yetenekler Spor Kulübü Başkanı Ali Yanaç, Güney’e yaptığı açıklamada, son maçta Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile 1-1 berabere kaldıklarını hatırlatarak namağlup olarak 19 puanla liderliklerini sürdürdüklerini kaydetti.

 

 

“HEDEFİMİZ SÜPER LİG”

 

Bu hafta Samsun’a giderek Samsun Engelligücü ile karşılaşacaklarını anlatan Yanaç, “Deplasmanda galip gelirsek şampiyonluğa bir adım daha yaklaşacağız. Burada takipçilerimiz olan Sakarya ve Samsun’da şampiyonluğa oynuyor. Samsun’u yenersek Sakarya’nın puan kaybetmesi ile aradaki puan farkını açmak istiyoruz. Aramızdaki puan 4 olduğu zaman daha sonra 1 maç kaybetmiş olsak bile liderlik garanti olacak” dedi.

Yabancı oyuncularından birinin kırmızı kart cezalısı olması nedeniyle Samsun’a bir eksikle gideceklerini anlatan Yanaç, “Ancak diğer oyuncularımız bunun üstesinden gelecektir. Maçımızı alıp geleceğiz. Galip gelip daha sonraki maçlar sanrası ilk fırsatta şampiyonluğu ilan edip Süper Lig’e çıkacağız”

 

 

“EVE KAPANANLAR İLHAM ALACAK”

 

Ampute Futbol’un sosyal sorumluluk projesi olduğunu vurgulayan Yanaç şunları söyledi: “Amacımız engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırıp rehabilite ederek sporla iç içe yaşamalarını sağlamaktır. Bu proje onlara hem psikolojik destek hem topluma kazandırma adına ortaya çıktı. İyi bir başarı yakaladık. Şampiyon olmak istiyoruz. Süper Lig’e çıktıktan sonra hem onların adını hem Mersin’in adını kentin daha iyi adını duyuracağız.

Biz Mersin’i Mersin İdman Yurdu’ndan sonra ulusal düzeyde futbol ile temsil eden ikinci takımız. Şampiyonlar ligine gitmek, Türkiye kupası maçlarına katılmak, istiyoruz. Oyuncularımız şampiyonluğu diğer engelliler için örnek olacak. Eve kapanan engelliler ilham alarak topluma karışacak. Hem bedenen hem psikolojik olarak daha sağlıklı olacak.”