Bekleme süresi 5 dakikaya indi | Güney Gazetesi Mersin

Bekleme süresi 5 dakikaya indi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, dijital dönüşümle hayata geçirdiği biyometrik imza sistemiyle teknolojik, çevre dostu ve sürdürülebilir yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Türkiye’de dijital imza ile abonelikte bir ilki başlatan MESKİ Genel Müdürlüğü, bekleme süresini 5 dakikaya indirdi.

Bekleme süresi 5 dakikaya indi


MESKİ yeni hizmet binasında yer alan yeni ve modern abone hizmetlerinde kullanılan biyometrik imza ve tek masa uygulamasıyla vatandaşlar tüm işlemlerini daha kaliteli, konforlu ve hızlı bir şekilde tamamlıyor. MESKİ’nin abonelik için istenen evrakları online olarak görüntülemeye başlaması sayesinde, aboneler işlemlerini yalnızca kimlikleriyle kolayca gerçekleştiriyor.

MESKİ Genel Müdür Yardımcısı Seyfettin Atar; “MESKİ olarak kentteki yaşam konforunu artırmak için yaptığımız çalışmalar hızla devam etmektedir. Bu kapsamda yine Türkiye’de bir ilk olan evraksız abonelik işlemleri ve dijital dönüşümle başlattığımız projeler kapsamında çalışmaları tamamlamış bulunmaktayız. Yine yaklaşık 1 yıl önce hizmete aldığımız konforlu ve dijital altyapısını desteklediğimiz yeni hizmet binamızı halkımızın hizmetine açmış bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

MESKİ’nin 13 ilçenin aboneliğinin gerçekleştirilebileceği ve 4 bin 850 metrekare kapalı alana sahip yeni hizmet binası, hem esnafı hem de aboneleri memnun ediyor. MESKİ yeni hizmet binası sayesinde çarşı merkezinin canlanmaya başladığını kaydeden esnaf, memnuniyetini dile getirdi. Abonelik işlemlerini hızlıca gerçekleştiren vatandaşlar ise, daha kolay ve hızlı erişim imkânından dolayı duydukları mutluluğu ifade ediyor. (Haber Merkezi)