Mersin İl Seçim Kurulu<br>partiden istifayı yeterli bulmadı | Güney Gazetesi Mersin

Mersin İl Seçim Kurulu
partiden istifayı yeterli bulmadı

Memleket Partisi’nin Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın adaylığının düşürülmesine ilişkin Tarsus İlçe Seçim Kurulu kararı, Mersin İl Seçim Kurulunca da onaylandı.  Mersin İl Seçim Kurulu, Bozdoğan’ın CHP’den resmen istifa etmiş olsa da aday adaylıktan istifa ettiğine dair bir belge sunamamasını kararına gerekçe gösterdi.

Mersin İl Seçim Kurulu<br>partiden istifayı yeterli bulmadı


ABİDİN YAĞMUR


CHP'den istifa ederek Memleket Partisi’nin Tarsus Belediye Başkan adayı olan Bozdoğan’ın adaylığına CHP tarafından itiraz edilmiş, Tarsus İlçe Seçim Kurulunun siyasi parti temsilcisi üyeleri, Bozdoğan’ın adaylığının düşürülmesi yönünde oy kullanmıştı.

Tarsus İlçe Seçim Kurulu Başkanı ve 2 memur üye ise, Bozdoğan’ın, CHP adayı Ali Boltaç’ın adının bildirildiği gün partiden e-devlet üzerinden istifa etmesini gerekçe göstererek karara şerh düşmüştü.

Mersin İl Seçim Kurulu, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın ve Memleket Partisi İlçe Başkanı Ömer Yalçın’ın itirazını görüştü.

 

ADAY ADAYLIĞINDAN ÇEKİLDİĞİNE DAİR DİLEKÇE SUNMADI

 

Kurul, yürürlükteki yasalar ve YSK kararları gereğince, bir partiden önseçime ya da merkez yoklamasına katılan aday adaylarının, “aday adaylıktan çekildiğine dair istifa yazısı” vermesi durumunda başka bir partiden merkez yoklamasına katılabileceğine, parti üyeliğinden istifa etmesi durumunda da bağımsız aday olabileceğine dikkat çekti.

Bu doğrultuda, CHP Tarsus İlçe Başkanlığından ve Haluk Bozdoğan’dan evrak istendiğini kaydeden Kurul, Haluk Bozdoğan’ın e-devlet üzerinden CHP’den istifa etmesinin, başka bir partiden aday olması için yeterli olmadığı yorumunda bulundu.

Kurul kararında, “Memleket Partisi Tarsus Belediye Başkan adayı Haluk Bozdoğan’ın CHP’den istifa ettiği ve Memleket Partisi üyesi olduğu anlaşılmakla beraber, Cumhuriyet Halk Partisi Tarsus Belediye Başkan aday adaylığından istifasına ilişkin bir kayıt ve belge bulunmadığından, Tarsus İlçe Seçim Kurulunun kararının yasa ve genelgelere uygun olduğundan, Memleket Partisi Tarsus İlçe Başkanlığının itirazlarının reddi gerekmiştir” denildi.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ve Memleket Partisi, Mersin İl Seçim Kurulunun bu kararına Yüksek Seçim Kurulu nezdinde itiraz etti.