Mut İdman Yurdu karıştı | Güney Gazetesi Mersin

Mut İdman Yurdu karıştı

Son maçına çıkmama kararı alınca play-off dışında kaldılar

Mut İdman Yurdu karıştı


HASAN KÜÇÜK  

Mersin Süper Amatör Lig A Grubunda son haftaya 43 puanla lider giren Mut İdman Yurdu’nda yaşanan maddi kriz nedeniyle oyuncular takımı terk etti. Mut ekibi hafta sonu oynanacak Karacailyas maçına çıkmama kararı aldı. Maça çıkmayacağı için 3 puanı silinecek Mut İdman Yurdu son haftaya lider girmesine rağmen play-off dışında kalacak. Mut İdman Yurdu’nun maç yapacağı Karacailyas Veteranlar hükmen galip sayılacağı için ligde kalmayı garantiledi. Bu grupta 42 puanla 2. ve 3. sırada bulunan son hafta birbirleri ile karşılaşacak olan Binevlerspor ile Akdeniz Belediyespor Belediyespor maçlarında sonuç ne olursa olsun iki takım play-off oymaya hak kazanacak.

 

AVCU: ORTADA ADINI KOYAMADIĞIM BİR GARİPLİK VAR

Mut İdman Yurdu Belediyespor Teknik Direktörü Rifat Avcu, Güney’e yaptığı açıklamada, oyuncuların ödemeleri yapılmadığı için önce kendisinin daha sonra ise oyuncularının geçen hafta takımdan ayrıldığını söyledi.

Bazı oyuncaların evraklarını alabilirken çift transfer hakkı olan oyuncuların haklarının kaybolduğunu anlatan Avcu şunları söyledi: “Gelinen noktada işin götüremeyeceği anlaşılınca geçen hafta Kulüp Başkanı Serdar Yalçın istifa etti. Geçen senede bu senede de yürüyerek play-off’a çıkabilecek takımı çıkartmadılar. Artık ne düşündüler, bu işe kim köstek oluyor bilemiyoruz. Belediye Başkanı üstüne düşeni yapmış maddi olarak destek sağlamış ama gelinen noktada oyuncuların peşinatlarının yarısı kalmış. Ocak ayı için verilen sözlerden ses seda yok. Ben alacağımı almıştım ama futbolcularım alamadıktan sonra benim kalmamın bir anlamı yok. Ben manevi olarak hakkımı helal etmiyorum. Çünkü 2 yıldır aynı şey yaşanıyor. İnsanlar bize gülüyor. Ortada adını koyamadığım bir gariplik var. Şampiyon olarak play-off’a çıkmanın gururunu yaşayacakken yaşanılan olaylar gerçekten çok garip. Yazık hem de çok yazık bunca emek çalışma fedakarlık yine boşa gitti.”