“Yönetimde halk söz ve karar sahibi olacak” | Güney Gazetesi Mersin

“Yönetimde halk söz ve karar sahibi olacak”

Aday tanıtım toplantısında konuşan Emek Partisi Mersin İl Başkanı Sedat Başkavak, “Oyumuzu kendimize, kendi geleceğimize verelim. Kentimize de geleceğimize de sahip çıkalım. Yönetiminde halkın söz ve karar sahibi olduğu belediyeleri birlikte kazanalım” dedi.

“Yönetimde halk söz ve karar sahibi olacak”


ELVAN KONUK

Emek Partisi Mersin İl Örgütü aday tanıtım toplantısı düzenledi. Birkaç başlık üzerinden seçim çalışması yürüteceklerini söyleyen Emek Partisi Mersin İl Başkanı Sedat Başkavak, “Bunlardan birincisi; Nasıl bir yerel yönetim istiyoruz başlığıdır. Yerel demokrasiyi geliştirmek, belediye yönetiminde halkın söz ve karar sahibi olmasını garantiye almanın aracı halk meclisleridir. İkincisi; sosyal belediyecilik uygulamalarıdır. Kar getirmediği için, belediyelerin sağlık, eğitim, ulaşım, beslenme, ısınma, konut, sosyal yardım ve kültür harcamaları kısıtlanmamalıdır. Üçüncüsü; Olası bir deprem karşısında deprem dirençli kentler oluşturulmasını konuşacağız. Göç bölgesi olan ilimizde pek çok mahalle risk altında ama depreme ve deprem dirençli kentlere ilişkin alınan bir önlem yok” dedi.

Kentin geleceğini için Emek Partisi’ne oy verme çağrısında bulunan Başkavak, “Oyumuzu kendimize, kendi geleceğimize verelim. Kentimize de geleceğimize de sahip çıkalım. Yönetiminde halkın söz ve karar sahibi olduğu belediyeleri birlikte kazanalım. Yağmaya, rantçılığa, doğanın talanına, kentteki yıkıma, emeğin sömürüsüne ve tarımın bitirilmesine karşı, halkçı, emekten yana demokratik yerel yönetimler için mücadele edelim.

Oylar Emek Partisine diyoruz. Bu kapsamda, Toroslarda belediye başkanlığına İmdat Dağ'ı, Belediye meclis üyeliğine Kamer Doğan'ı, Tarsus'ta Bedriye Taşçı'yı, Akdeniz'de Halil Kara'yı, Yenişehir'de Mahsum Kılıç'ı, Mezitli'de Mustafa Kılıç ve Rıza Bay'ı, Silifke'de Dilber Karahan'ı belediye meclis üyeliklerine aday gösteriyoruz” şeklinde konuştu.