Tarhan’ın adaylığı kesinleşti | Güney Gazetesi Mersin

Tarhan’ın adaylığı kesinleşti

CHP tarafından aday gösterilmeyince bağımsız aday olan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın adaylığı İl Seçim Kurulunun ardından Yüksek Seçim Kurulunca da geçerli sayıldı.

Tarhan’ın adaylığı kesinleşti


Mersin İl Seçim Kurulu, Neşet Tarhan’ın yasal sürede partiden istifa ettiğini, bu nedenle bağımsız aday olmasında sakınca olmadığını belirtmişti.

CHP’nin itirazı üzerine konuyu gündemine alan Yüksek Seçim Kurulu da benzer bir karar verdi ve Tarhan’ın 31 Mart Yerel Seçimlerinde bağımsız aday olarak yarışması kesinleşti.

Başkan Tarhan, "Girdiğimiz bu yolda karşımıza farklı yönde engeller geleceğini düşünmüştüm. Fakat görüyorum ki bazı odaklar demokratik hakkımız olan seçilme imkanımızı elimizden almak istiyor. Hem de çok basit gerekçeler sunarak. Korkuyorlar, halkın istediği, örgütün imza atarak, destek verdiği bir başkanı göstermedikleri için, anketlerde birinci çıkmasına karşın aday göstermedikleri bir başkana yenilmekten korkuyorlar. Kazanacağız, Mezitli ailemin desteğiyle, hizmetlerimize, projelerimize devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)