Gültak, sporcularla buluştu | Güney Gazetesi Mersin

Gültak, sporcularla buluştu

Gültak, sporcularla buluştu


Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Akdeniz Belediye Spor Kulübü’nün farklı dallarda mücadele eden sporcular ile aileleri ve antrenörler ile bir araya geldi.

Proje İmam Hatip Lisesi Salonu’nda; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Spor Gecesi’nde Akdeniz Belediyesi’nin spor yatırımları ile ilgili film gösterildi.

Akdeniz Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürü ve Akdeniz Belediye Spor Kulübü Başkanı Ali Uçar; “4 sene gibi kısa sürede 5 alanda faaliyet göstermeye başladık. Takımlarımızın hepsi de müsabık takımlar olup, kendi kategorilerinde il, ulusal ve uluslararası düzeyde başarılar elde ederek bizlere gurur yaşattılar. Sadece sportif başarılara odaklanmadan; sporcunun ahlaklı ve bir duruşu olması gerektiğinden hareketle, hocalarımızla birlikte sadece sportif hocalık yapmadık onlara birer öğretmen de olduk” dedi.

“SPORDA TÜRKİYE, AVRUPA VE DÜNYA ŞAMPİYONLARI YETİŞTİRDİK”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ise Akdeniz’e onlarca spor tesisi kazandırdıklarını ifade ederek hem spor kulübü bünyesinde hem de yaz, bahar ve kış dönemlerinde açtıkları okulda binlerce çocuğu spora kazandırdıklarını kaydetti. Gültak; sundukları destekler sayesinde özellikle savunma sporlarında Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonları yetiştirdiklerini vurguladığı konuşmasını şöyle sürdürdü; “Birçok gencimizin, sporcumuzun farklı başarı öyküleri var. Peki, daha önce Akdeniz’de bunlar niye olmuyordu? Düşünmüyorlardı, yapmak istemiyorlardı. Biz göreve geldiğimizde Akdeniz’in sadece BİLSEM’li 2 öğrencisi vardı. Geçen sene BİLSEM Merkezi açtırdım sayı şu an 54.

Etkinlik, plaket ve hediye sunumunun ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. (Haber Merkezi)