Kadın dayanışması duvarları aştı | Güney Gazetesi Mersin

Kadın dayanışması duvarları aştı

Mersin Kadın Platformu bileşenleri kadın dayanışmasının duvarları aştığını göstermek ve 8 Mart coşkusunu paylaşmak için mahpus kadınlara kart yazarak yolladı.

Kadın dayanışması duvarları aştı


ELVAN KONUK

İnsan Hakları Derneği ve Mersin Kadın Platformu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü haftasında mahpus kadınlara kartlar hazırladı. Etkinliğe DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca da katıldı.

Mersin Kadın Platformu adına konuşan Zeynep Kaya, “Yaşadığımız coğrafya büyük bir cezaevine dönüşmüş durumda. Bu cezaevlerinde kız kardeşlerimiz, yol arkadaşlarımız ve kadın yoldaşlarımız da bulunmakta. Devlet, çeşitli adalet yasalarıyla kadın katillerini, çocuk ve kadın istismarcılarını, uyuşturucu kaçakçılarını "affederek" yine toplumun arasına salıveriyor. Söz konusu kadın ve insanlık mücadelesi veren kadınlar olunca, hepsi en ağır biçimde cezalar verilerek hapishanelere atılıyor ve burada her türden baskı, şiddet ve zulüme uğratılıyor! Elbette biliyoruz ki, cezaevlerinde kadınların mücadelesi devam ediyor. Bazen fiili direnişler ve bazen de açlık grevlerinde yer alan kadınlar, mücadelelerinden asla vazgeçmiyor” dedi.

Devletin cezasızlık politikasına karşı kadınların öz savunmasından asla vazgeçmeyeceğini vurgulayan Kaya, “Biz dışarıdaki kadınlar olarak, kendileriyle ortak mücadele içinde olduğumuzu belirterek, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar vesilesiyle yazdığımız kartları kendilerine gönderiyoruz. Hayatımızdan, haklarımızdan vazgeçmiyor, 8 Mart saat 19.30'da Kushimoto sokağında buluşuyoruz” ifadelerini kullandı.