“Toroslar, yeni yatırımlar için potansiyeli yüksek bir ilçe” | Güney Gazetesi Mersin

“Toroslar, yeni yatırımlar için potansiyeli yüksek bir ilçe”

Toroslar’ın ihmal edilmiş bir ilçe olduğunu söyleyen CHP Toroslar Belediye Başkan adayı Abdurrahman Yıldız, “Kentin önünü açabilecek yatırımlar için potansiyeli olan bir yer Toroslar. Yeni yatırımların gelebileceği, insanların istihdam edilebileceği yani yoksulluğun bir biçimde durdurulabileceği bir kent yaratma hedefindeyiz” dedi.

“Toroslar, yeni yatırımlar için potansiyeli yüksek bir ilçe”


ELVAN KONUK

CHP Toroslar Belediye Başkan adayı Abdurrahman Yıldız, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla biraraya adaylığıyla ilgili soruları yanıtladı.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla yola çıktıklarını dile getiren Yıldız, “Ben bu dönem başarılı olacağımı düşünüyorum. Torosların makûs talihini yenmek için ortak aklın belediyeciliğini oluşturacağız.  Temel iddiamız bu. Toroslar’da yaşayan insanların ortak dilini belediyeye ulaştırabilirsek, insanlar kendilerini belediyenin bir parçası, belediyeyi de evleri gibi hissedebilirlerse çok başarılı bir belediyecilik süreci geçireceğimizi düşünüyorum. İnsanlar beklentileri aslında o kadar küçük ki, ‘bizi neden ziyaret etmiyorsunuz’ diyorlar. Bu istek bizim geleneklerimizde var. Siyasetçiler geleneklerimizi bile yerine getirememişler demek ki. İnsanlar ‘belediyeye geldiğimizde size ulaşabilelim, kapınız açık olsun’ diyor. Temel talepler bunlar” dedi.

 

 

Toroslar’da yatırımların önünü açma hedefleri olduğundan söz eden Yıldız, “Kentin önünü açabilecek yatırımlar için potansiyeli olan bir yer Toroslar, kentin diğer ilçeleri doldu. Yenişehir, Akdeniz, Mezitli bunlar kendi sınırına geldi. Coğrafi olarak da imar planları açısından da en avantajlı bölge Toroslar bölgesi. Yeni yatırımların gelebileceği, insanların istihdam edilebileceği yani yoksulluğun bir biçimde durdurulabileceği bir kent yaratma hedefindeyiz” diye konuştu.