Ramazan’da 1 liraya ekmeği<br>CİMER’e şikayet etmişler | Güney Gazetesi Mersin

Ramazan’da 1 liraya ekmeği
CİMER’e şikayet etmişler

Tarsus Belediyesi Halk ekmeğin Ramazan ayı boyunca 1 liradan satılacağını duyurdu. Bu açıklamanın ardından CİMER’e şikayet edildiklerini belirten Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, “Soruşturma açılmasını elbette bekliyorum. Ama bir değil on tane soruşturma açacak olsalar da Ramazan’da ekmeği 1 liradan vermeye devam edeceğiz. Bu konuda söz veriyorum” dedi.

Ramazan’da 1 liraya ekmeği<br>CİMER’e şikayet etmişler


ELVAN KONUK

Tarsus Belediyesi 2024 Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Başkan Haluk Bozdoğan yönetiminde gerçekleştirildi.

Tarsus’ta Halk Ekmeğin Ramazan ayı boyunca 1 liradan satılacağını belirten Bozdoğan, “Ramazan ayında ekmeği 1 liraya vereceğimizi ilan ettikten sonra bizi CİMER’e şikâyet etmişler. Bu halkın sofrasına 1 ay da olsa ekmeğin 1 liradan girmesini sağlamak adına soruşturma açılmasını elbette bekliyorum. Ama ben Tarsus’a özellikle müjde vermek istiyorum. Bir değil on tane soruşturma açacak olsalar da Ramazan’da ekmeği 1 liradan vermeye devam edeceğiz. Bu konuda söz veriyorum” dedi.

 

“RANTA İZİN VERMEYECEĞİMİ BİLDİKLERİ İÇİN SEÇİLME HAKKIMI ELİMDEN ALDILAR”

 

Belediye başkanlığı adaylığının düşürülmesiyle ilgili de konuşan Bozdoğan, “Tek bir söz söyleyeceğim; ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır’. Mağduriyet her zaman her yerde olabilir, onda da bir duruş vardır, dik durursun net bir görüntü verirsin. Elbette bu mağduriyetin nedenini aramaya başlarsınız. Aklınıza ilk gelecek olan ranttır. Tarsus’a bakıyorsunuz, bir havalimanı, bir sahil projesi, organize sanayi bölgesi gibi yüksek karlı projeler sonucu bu rantın ortaya çıkacağını az çok hepiniz tahmin edebilirsiniz. Hiçbir rantçı da benim buna müsaade etmeyeceğini bildiği için siyasi bir hamle yapılarak seçilme hakkı elimden alındı” dedi.

 

“4’E 3 KARARLA DEMOKRATİK OLARAK BİR GASP GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

 

Hukuki sürecin devam ettiğini, Anayasa Mahkemesi’ne başvurduğunu belirten Bozdoğan, “Yüzde 100 lehime olacağını bildiğim kararın sonucunda ne olacak? Demokrasi mi kazanacak yoksa ‘Can Atalay’a özgürlük, seçilmiş insan’ diyenler ve siyasi parti olarak özgürlüğünü ortaya koyanların, karar Haluk Bozdoğan’a gelince o partilerin özgürlük naralarının yerlerde süründüğü mü ortaya çıkacak? Sakın yanlış anlamayın, ben bu kentte 5 yıl belediye başkanlığı yaptım ama dimdik belediye başkanlığı yaptım. Hakime hanım ve diğer iki memur ‘seçime girebilir’ dediğinde CHP İlçe Başkanı’nın ve eski MHP yönetim kurulu üyesinin verdiği kopyala-yapıştır dilekçeyle 4 partiye mensup insanların attığı imzalarla 4’e 3 kararla demokratik olarak bir gasp gerçekleşti. Yazıktır ki Tarsus’taki siyasetin ‘Halk siyasetin üzerindedir’ sözünü maalesef bu kentte vuku bulmadığının net bir göstergesiydi.