YAPARSIN BİLİRİZ | Güney Gazetesi Mersin

YAPARSIN BİLİRİZ

Haydi ÇBK haydi, tam zamanı şimdi. Kızlarımız çarşamba günü Zaragoza’yı saf dışı edip “final four” biletini cebine koymak için sahada. Mersin yarı finale hazır. Mersin kararlı, Mersin yekvücut, Mersin Turuncu Lacivert. Zorlu kapışma, 19.30’da Servet Tazegül’de.

YAPARSIN BİLİRİZ


Mersin Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Euroleague Women çeyrek final serisi 3. maçında İspanya ekibi Casademont Zaragoza’yı son randevuda Mersin’de yeniden ağırlayacak. Kritik maçı kazanan “Final Four” oynayacak. Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 19.30’da başlayacak.

Mersin ÇBK Euroleague Women çeyrek final ilk maçında evinde 17 sayı farkla yendiği Casademont Zaragoza’ya deplasmanda 1 sayı farkla 57-56 mağlup olmuştu. Seride durum 1-1 olduğu için grubunu ikinci sırada tamamlayan ÇBK, ev sahibi avantajı bulunması nedeniyle rakibini 3. kez yeniden Mersin’de konuk edecek. Turuncu Lacivertliler, maçı kazandığı takdirde Final Four’a adını yazdıracak.

 

 

HAYDİ MERSİN TAKIMINA SAHİP ÇIK

Mersin’de oynanan ilk maçı salonu tıklım tıklım dolduran seyircilerinin desteği ile kazanmayı başaran Turuncu Lacivertliler, telafisi olmayan kritik karşılaşmadan galip gelebilmesi için yine taraftar desteğine ihtiyacı bulunuyor. Girişlerin ücretsiz olduğu maç için Yenişehir Belediyesi tarafından saat 18.30’da Forum ve Sayapark AVM önlerinden servis kaldırılacak.

Bu önemli maçta takımlarının desteklenmesi için çağrıda bulunan ÇBK, “Casademont Zaragoza ile Servet Tazegül’de çeyrek final son maçımızı oynayacağız. Final Four yolundaki son randevuda sahne bizim. Haydi Mersin! Şehrin takımına sahip çık” ifadeleri kullanıldı.

 

 

 

"FİNAL FOUR'A KALACAĞIZ"

ÇBK Kaptan Sinem Ataş ilk maçı taraftarların desteğiyle farklı kazandıklarını hatırlatarak  Zaragoza’nın da taraftar desteğinin çok iyi olduğunu ifade etti. Deplasmanda biraz da hakemlerin izin verdiği sertlikle maçı 1 sayıyla kaybettiklerini ifade eden Ataş, “Burada, taraftarımızın önünde inşallah kazanıp turu geçeceğiz ve Final Four'a kalacağız. Buna inancımız var" dedi.

Kazanmaları halinde Dörtlü Final'de Fenerbahçe ile karşılaşacaklarının hatırlatılması üzerine Ataş, "Tabii Fenerbahçe de güçlü bir rakip. Geçen sene de finalde karşılaştık. İki Türk takımının karşılaşması çok iyi oldu. Bu sene de bu turu geçip yarı finalde Fenerbahçe’yi eleyerek tekrar finale kalmak istiyoruz" cümlelerine yer verdi.

Tecrübeli basketbolcu Asena Yalçın ise deplasmanda oynadıkları serideki ikinci maçı kaybettikleri için üzgün olduklarını söyleyerek, "Seyircimizin de desteğiyle kazanıp yolumuza devam etmek istiyoruz. Bu ya tamam ya devam maçı bizim için. Kazanırsak Final Four'dayız. İki sene üst üste ve bu çok büyük bir başarı olur. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız" diye konuştu. (Haber Merkezi, İHA)


  YAPARSIN BİLİRİZ