Mersin’e yakışır | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’e yakışır

Turuncu Lacivertliler, Kadınlar Avrupa Ligi’nde ikinci kez adını yazdırdığı Final Four’un Mersin’de yapılması için kolları sıvadı

Mersin’e yakışır


HASAN KÜÇÜK  

 

Euroleague Women çeyrek final serisi 3. maçında İspanya ekibi Casademont Zaragoza’yı evinde 23 sayı farkla mağlup edip seride 2-1 öne geçerek ikinci kez Final Four oynamaya hak kazanan

Mersin Çukurova Basketbol Kulübü’nde (ÇBK) büyük sevinç yaşanıyor.

Turuncu Lacivertliler geçen yıl dörtlü finalin finalinde karşılaştığı Fenerbahçe ile bu defa yarı finalde karşı karşıya gelecek. ÇBK’nın Final Four’a kalması Mersin’de coşkuya neden oldu. Ekibimiz dörtlü final organizasyonun Mersin’de yapılması için çalışmalara başladı.

 

 

“KUPAYI SEYİRCİMİZ ÖNÜNDE KALDIRMAK İSTİYORUZ”

 

ÇBK Genel Menajeri Ender Ünlü, kendilerine tarihi geçe yaşatan Mersinlilere teşekkür ederek

Arka arkaya 2 yıl Final Four’a kalma başarısı göstererek yeni bir tarih yazdıklarını söyledi.

Geçen yıl çok isteyip alamadıkları Final Four’u bu yıl Mersin’de gerçekleştirmek istediklerini anlatan Ünlü, “Bu yıl sadece oynamak değil o kupayı kendi seyircimiz önünde kaldırıp Mersin’e ve ülkemize hediye etmek istiyoruz. Hem kulüp olarak biz hem Mersin halkı olarak bu kupayı hak ettiğimizi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

 

“FINAL FOUR İÇİN ŞANSIMIZ YÜKSEK”

 

Final Four’a kalan takımlardan F    enerbahçe’nin 2 yıl önce, Praha’nın da geçen yıl organizasyona

ev sahipliği yaptığını hatırlatan Ünlü, “Bu sene hiç ev sahipliği yapmayan ÇBK ve Fransa’nın Villeneuve takımının şansı yüksek. Biz istiyoruz. Gerekli her şeyi yapıyoruz ve bunun taahhüdünü veriyoruz. Sayın Valimiz ve Belediye Başkanlarımız şehrimize gelmesini istiyor ve destekliyor. FIBA’dan çıkacak kararın Mersin’den yana olmasını bekliyoruz” dedi.

 

 

“KUPA MERSİN’DE KALACAK”

 

Final Four ilk maçı olan yarı finalde Fenerbahçe ile karşılaşacaklarını anlatan Ünlü, “Basketbol otoriterleri tarafından Fenerbahçe ile ÇBK en favori takım olarak gösteriliyor. Ben erken final olarak düşünüyorum. Ama finalde de olsa yarı finalde de olsa sonuçta Final Four’a geldikten sonra bir yerde muhakkak karşılaşacağız. Geçen yıl finalde karşılaşmıştık. Bu yıl yarı finalde karşılaşacağız. Final olsa idi yine iki Türk takımının finali olacaktı. Ama finalde yine bir Türk takımı olacak. İnşaallah kupa Mersin’de kalacak” diye konuştu.