Tarsus’ta umutlu bekleyiş | Güney Gazetesi Mersin

Tarsus’ta umutlu bekleyiş

İlkem Yapı, sahaya antrenörsüz çıkan Bursa Uludağ’ın hükmen mağlup sayılması için TBF’ye başvurdu

Tarsus’ta umutlu bekleyiş


HASAN KÜÇÜK

İlkem Yapı Tarsusspor Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi (TKBL) 28. Hafta karşılaşmasında Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanan maça Başantenörsüz çıkan Bursa Uludağ Basketbol’un hükmen mağlup sayılması için Türkiye Basketbol Federasyonu’na (TBF) başvurdu. Uludağ Basketbol Başantrenörünün mazeretsiz şekilde takımının başında yer almadığı vurgulanarak rakiplerinin hükmen mağlup sayılması istendi.

İlkem Yapı Tarsusspor cumartesi günü oynanan maçta Bursa Uludağ Basketbol’a 8 sayı farkla 79-87 mağlup olmuştu. Puanını 36’ya çıkaran Bursa ekibi ligde kalma yolunda büyük avantaj yakalarken Tarsuslu perilerin umudunu son iki maçtaki gelişmelere bırakmıştı. İlkem Yapı’da gözler TBF’den gelecek karara çevrildi. Bursa’ya verilecek hükmen mağlubiyet Tarsus’un ligde kalma şansını artıracak.

 

AKGÜN: SON İKİ MAÇI İYİ DEĞERLENDİRECEĞİZ

İlkem Yapı Tarsusspor Başantrenörü Cihat Barış Akgün, Güney’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: Bazı sakatlıklar, aksiliklerle uğraşıyoruz. Ritmimiz bozuldu. Çok çabuk kırılmaya başladık. Sezon başı olan sıkıntılar yine karşımıza çıktı. Belli bir dönem iyi, belli bir dönem kötü oynuyoruz. Milli takım arasından sonra bazı aksaklıklar yüzünden ritmimizi bulamadık ama son iki maçı iyi değerlendireceğiz. Danielle Robinson’un ufak bir sakatlığı var. Terezia sakat sakat oynuyor. Merve Uygül yine sakat sakat oynamaya çalışıyor. Biz kararlıyız. Süreci göreceğiz. Rakip 2’de iki yapmazsa biz her türlü ligde kalıyoruz. Beklediğimiz karar çıkarın çıkmasını bekliyoruz. Her türlü olasılığı sonuna kadar kovalayacağız.”