Mersin Büyükşehir Belediyesi<br>havalimanının su sorununu çözdü | Güney Gazetesi Mersin

Mersin Büyükşehir Belediyesi
havalimanının su sorununu çözdü

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından açılışı yapılan ‘Doğu Ova Çiçekli Grubu Mahalleleri İçme Suyu İsale, Terfi, Şebeke Hattı’nda içme suyu hattı hizmete girdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi<br>havalimanının su sorununu çözdü


Hat, 58 bin 25 metre uzunluğunda ve içme suyu abone bağlantısı hattı da 3 bin metreden oluşuyor. Bu sayede; Kargılı, Karsavran, Verimli, Çiçekli, Simithacılı, Çağbaşı, Karaçerçili, Egemen (Çayboyu), Alifakı, Baharlı, Ballıca, Yüksek, Kelahmet, Reşadiye (Heleke) mahalleleri olmak üzere 10 bin 265 nüfuslu toplam 14 mahallenin içme suyu iletimi sağlanacak. Yatırım, Çukurova Havalimanı’na sağlıklı içme suyu verilmesine de olanak sağlayacak. Havalimanı hizmete girdiğinde şehir şebeke suyundan faydalanabilecek.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Doğu Ova Çiçekli Grubu Mahalleleri İçme Suyu İsale, Terfi, Şebeke Hattı açılış törenine katıldı.

‘Doğu Ova Çiçekli Grubu Mahalleleri İçme Suyu İsale, Terfi, Şebeke Hattı’nın 10 bin 265 nüfuslu toplam 14 mahalleye hizmet edeceğini aktaran Seçer, “Biz burayı yapmasaydık havalimanına su veremezdik. Kaynağımız Kargılı, orada bizim yeraltı kuyularımız var” dedi.

Mersin merkezin yüzde 85’inin su ihtiyacını Tarsus Berdan Havzası’ndan karşıladıklarını belirten Seçer, Pamukluk Barajı İsale Hattı ve Arıtma Tesisi’nin çalışmalarına başladıklarını ve tamamlanınca Tarsus’taki kırsal mahallelerin tamamına baraj suyu verme imkânları olacağını kaydetti.

 

“İKİNCİ 5 YILIMIZDA HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK”

 

Mersin halkı için çalıştıklarını ve çalışmaya da devam edeceklerini vurgulayan Seçer, “Bizlere verdiğiniz güvenin, desteğin karşılığı sizlere hizmet etmek. Gecemizi gündüzümüze katarak, sizlerin emanetini koruyarak, imkanları en akıllı şekilde kullanarak hizmet etme zorunluluğuna ve sorumluluğuna sahibiz. İkinci 5 yılımızda Tarsus’tan Anamur’a kadar hizmetlerimiz devam edecek” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)