Mersin’e 3 kurşun: 3-0 | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’e 3 kurşun: 3-0

Kırmızı Lacivertliler hiçbir varlık gösteremediği Van deplasmanında yıkıldı

Mersin’e 3 kurşun: 3-0


HASAN KÜÇÜK

 

Yeni Mersin İdman Yurdu, TFF 2. Lig Beyaz Grup 31. Haftasında Acnturk Sigorta Van Spor’a 3-0 mağlup oldu. 54 puanda kalan Kırmızı Lacivertliler  5. Sıraya geriledi.

Van Atatürk Stadı’nda oynanan karşılaşmaya Kırmızı Lacivertliler Okan Kaynak, Muhammet Ömer Çakı, Yasin Elmas, Burak Bilgen, Ensar Arslan, Fuat Bavuk, Ömer Önder, Ferhan Evren, Sezer Yıldırım, Sefa Durmuş ve Aslan Gök 11’i ile çıktı. Karşılaşmaya hızlı başlayan Vanspor üst üste geliştirdiği ataklarla Mersin ceza sahasına girerek gol yollarında etkili olmaya çalıştı. 17. dakikada Mersin ceza sahası içinde toplu buluşan Harun Kavaklıdere karşı karşıya kaldığı kaleci Okan’ın sağ tarafından meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0. Vanspor 45+1’de Hasan Bilal’in golü ile farkı 2’ye çıkardı. 2-0. İlk yarı Vanspor’un 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

 

MERSİN ARADIĞI GOLÜ BULAMADI

İkinci yarı MİY cılız ataklarla rakip kaleyi yoklarken ev sahibi ekip daha etkili olan taraf oldu.

60. dakikada sol taraftan gelişen Van atağında Harun, kaleci Okan ile karşı karşıya kaldı. Okan ayağı ile müdahale ederek mutlak golü önledi.

Bu dakikadan sonra Mersin daha fazla topa sahip olmasına rağmen rakip defansı geçmekte zorlandı. Mersin’in M. Ömer Çakı ile rakip kalede gol aradığı sırada gelişen karşı atakta kaleci Okan ile karşı karşıya kalan Ahmet Ülük, Vanspor’un 3. golünü kaydetti: 3-0. Karşılaşma ev sahibi ekibin 3-0 üstünlüğü ile sona erdi.