Yavan BAL | Güney Gazetesi Mersin

Yavan BAL

Anamur hükmen galip, Erdemli ve Homurlu yine mağlup

Yavan BAL


HASAN KÜÇÜK

 

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 7. grupta Mersin takımlarından Anamur Belediyespor haftayı kentin diğer takımı Camspor karşısında hükmen galibiyetle kapatırken Erdemli Belediyespor ve Homurlu 1951 Spor mağlup oldu.

BAL 7. Grup 20. Hafta karşılaşmasında Anamur Belediyespor, Mersin Camspor ile karşılaşacaktı. Mersin Camspor daha önce ligden çekildiği için hükmen 3-0 galip sayılan Anamur Belediyespor hanesine 3 puan yazdırdı. Puanını 36’ya çıkaran Yeşil Beyazlılar grubunda 4. sıraya yükselirken il birinciliğini korudu.

Erdemli Belediyespor ise deplasmanda lig ikincisi Akşehirspor’a konuk oldu. Akşehir Nasrettin Hoca Stadı’nda oynanan karşılaşmada rakibine 2-1 yenilen Erdemli Belediyespor 25 puanda kalarak grubunda 11. sıraya geriledi.

Homurlu Belediyespor’da evinde ağırladığı Adana 5 Ocak FK’ya 1-2 mağlup oldu. 24 puanla kalan Homurlu 12. Sıraya geriledi. İl sıralamasında Erdemli 2., Homurlu 1954’te 3. sırada yerlerini korudu.

Statü gereği il birincisi olan takımın kümede kalacağı, ikinci olan takımın ise Süper Amatör Lig ikincisi takımla yapacağı maçın sonuna göre kaderinin belirleneceği, 3. ve 4. tamamlayan takımların direk küme düşeceği BAL’da dananın kuyruğu hafta sonu Erdemli Belediyespor ile Homurlu arasında oynanacak maçta kopacak. Aralarında 1 puan fark bulunan ekiplerden Erdemli kazanması durumunda il ikinciliğini sürdürecek. Kaybetmesi durumunda ikinciliği Homurlu’ya kaptıracak.  Ligden çekilen Camspor’un küme düşmesi ise kesinleşmişti.