Kadın futbolu nefes kesiyor | Güney Gazetesi Mersin

Kadın futbolu nefes kesiyor

Kadın futbolu nefes kesiyor


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin’in 5 takımının mücadele ettiği Kadınlar Futbol 3. Lig 7. Grup’ta ikinci yarı maçları başladı. Kıran kırana mücadelede Tarsus Gençlerbirliği ve Mezitli Mercanlar haftayı galip kapattı.

İlk yarıyı 13 puan ile lider kapatan Mersin Galataspor ikinci yarının ilk maçında ilk maçta 2-2 berabere kaldığı Aksaray Tuzgölüsqor’a konuk oldu. Aksaray’daki Dağılgan 2 No’lu Saha’da oynanan karşılaşmayı ev sahibi ekip Çağla Çağatan ve Kübra Uğurlu’nun golleri ile 2-0 kazandı. Puanını 14’e çıkaran Aksaray temsilcisi liderlik koltuğuna oturdu. Maç sonrası Galataspor Kulüp Başkanı ve Teknik Direktörü Yunus Emre Erdem’den hatalı kararlar verdiğini öne sürdüğü hakemlere tepki gösterdi. Erdem, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 5 metre ofsayttan golü veren hakemin 6 pasın içinde oyuncunun eline çarpan topta penaltı vermediğini, bu pozisyonda yan hakeme bakma gereği bile duymadığını söyledi. Ayrıca Erdem, lisans kontrolünü yapmayı beceremeyen görevlilerin kontrol sonrası belgeleri kulüplere geri verecek kadar iş bilmez olduğunu iddia etti.

Mezitli Mercanlar ise Suni Çim Saha’da ağırladığı Kavaklıspor’u Sıla Şimşek’in iki golü ve Dilşah Sever’in tek golü ile 3-0 yendi. Bu galibiyetle puanını 13’e çıkaran Mezitli Mercanlar averajla 2. sıraya yükseldi.

Tarsus Gençlerbirliği’de 27 Aralık Stadı’nda ağırladığı Mersin Camspor’u 3-0 mağlup etti. Tarsus Gençlerbirliği bu sonuçla ilk puanını almış oldu.