“Adalet isteyenler sesini sandıkta duyuracak” | Güney Gazetesi Mersin

“Adalet isteyenler sesini sandıkta duyuracak”

Aile Hekimliği çalışanlarından sabit yüzde 15 vergi alınmasını talep eden sağlık çalışanları vergide adalet eylemlerinin beşinci haftasında iktidara çağrıda bulundu. Mersin Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Nasır Nesanır, “Her Çarşamba bu haksızlığı seslendirmeye devam edeceğiz. 10 gün sonra sandığa gittiğimizde bizleri duymak istemeyen ve taleplerimize kayıtsız kalan hükümete cevabımızı vereceğiz. Tüm yurttaşların da bu haksızlığa kayıtsız kalmayacağını biliyoruz” dedi.

“Adalet isteyenler sesini sandıkta duyuracak”


ELVAN KONUK

Aile hekimleri vergide adalet talebiyle Mersin’de ses yükseltti. Sağlık emekçileri adına konuşan Mersin Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Nasır Nesanır, “Aile hekimlerinden şubat ayında ortalama 8 bin tl vergi kesintisi yapıldı. Her üç aile hekiminden biri vergi kesintisine ek ücret kesintisi yaşadı. Deprem bölgesinde aile hekimlerinin yarıya yakınından 30 bin liraya yakın ücret kesintisi yapıldığını öğrendik. Depremin üstünden bir yıldan fazla zaman geçti, deprem bölgesinde doğru dürüst evi ve çalışma binası olmayan, düzgün bir altyapı sağlanamamış, suyu elektriği kesilen bir ortamda yaşayan ve çalışan ASM çalışanlarının ücretleri kesiliyor. Deprem bölgesinde ısrarla kalıp bebeklere gebelere zor koşullarda hizmet veren arkadaşlarımızın da deprem bölgelerini terk etmelerini mi istiyorsunuz?” dedi.

 

“YÜKSEK ENFLASYON VE VERGİ KESİNTİSİYLE MAAŞLAR ERİDİ”

 

Nesanır, 2024 yılının ikinci ayında, verilen zammın yarıya yakınının yüksek enflasyon ve vergi kesintisi ile eridiğini söyledi. Nesanır, “Sadece bu ay kestiğiniz vergilerle geçen sene deprem bölgesinde yıkılan Aile Sağlığı Merkezlerini yenileyebilirdiniz. Bu ay aile hekimliği çalışanlarından kestiğiniz 200 milyon liraya yakın haksız vergi ile 40’dan fazla aile sağlığı merkezi yapılabilirdi. Siz koca bir sene boyunca tüm Türkiye’de 70 kadar Aile Sağlığı Merkezi yaptınız. Bizden kestiğiniz vergileri, randevu bulamadığımız şehir hastanelerinin, üzerinden geçemediğimiz paralı otoyolların, uçamadığımız havaalanlarının, yediğimiz içtiğimizi, solduğumuz havayı zehirleyen maden şirketlerinin vergilerini affetmek, garantili ücretlerini ödemek için kullandınız. Gelecek ay bundan daha da fazla vergi keseceksiniz ve biz aile hekimliği çalışanları ekonomik olarak iyice tükeneceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“ADALET SAĞLANANA KADAR EYLEMLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

 

Vergide adalet eylemlerinin beşinci haftasında hükümete seslenen Nesanır, aile hekimlerinin taleplerini yineledi:

“Türkiye’nin her mahallesinde, her sokağında olan biz aile hekimliği çalışanlarının emeğini gasp etmekten, haksız vergi kesintilerinden vazgeçin.

Aile Hekimliği çalışanlarından sabit yüzde 15 vergi alınmasını talep ediyoruz.

Her ay giderek artan gelir kaybını kabul etmeyeceğimizi ve vergide adalet sağlanana kadar eylemlerimizi devam ettireceğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz

Her Çarşamba bu haksızlığı seslendirmeye devam edeceğiz. 10 gün sonra sandığa gittiğimizde bizleri duymak istemeyen ve taleplerimize kayıtsız kalan hükümete cevabımızı vereceğiz. Tüm yurttaşların da bu haksızlığa kayıtsız kalmayacağını biliyoruz.

Çalışanın emeğini gasp ederek bir avuç şirketi zengin eden bu adaletsiz düzenin değişmesi için buradayız.

Ülkemizde yaşayan sağlık emekçilerinin hakları ve deprem bölgesinde zorlu koşullarda çalışan meslektaşlarımızın hakları için mücadele etmeye hem ücretlerimizde hem de vergide adalet sağlanana dek Çarşamba günleri sesimizi çıkarmaya devam edeceğiz.”