Mersin’de 1 milyon 387 bin kişi oy kullanacak | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’de 1 milyon 387 bin kişi oy kullanacak

Pazar günü gerçekleşecek olan Yerel seçimlerde il genelinde gerekli tüm tedbirlerin alındığından söz eden Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “13 ilçede, 906 sandık bölgesinde, 4 bin 455 sandıkta, toplam 1 milyon 387 bin 345 vatandaşımız oy kullanacaktır” dedi.

Mersin’de 1 milyon 387 bin kişi oy kullanacak


ELVAN KONUK

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Seçim güvenliği ve tedbirleriyle ilgili açıklama yaptı. Mersin’de seçimin huzur ve güven ortamı içerisinde yürütülmesi için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını belirten Pehlivan, “İl ve İlçe Seçim Kurullarından aldığımız bilgilere göre 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde, 13 ilçemizde, 806 mahallemizde, 906 sandık bölgesinde, 4 bin 455 sandıkta, toplam 1 milyon 387 bin 345 vatandaşımız oy kullanacaktır.  Oy verme işlemi 906 binada kurulacak olan 4 bin 455 sandıkta gerçekleşecektir” dedi.

 

“SEÇİM GÜNÜ 9 BİN 858 GÜVENLİK PERSONELİ GÖREV ALACAK”

 

İl genelinde alınan güvenlik tedbirlerinden de söz eden Pehlivan, “Seçim günü; 7 bin 35 il Emniyet Müdürlüğü personeli, 2 bin 630 İl Jandarma Komutanlığı personeli, 193 Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli olmak üzere, toplam 9 bin 858 güvenlik personelimiz, bin 492 araç görev alacaktır. Hava araçlarımız, gemilerimiz, botlarımız, motorize ekiplerimiz alınan güvenlik tedbirlerine, görev yapacak olan ekiplere yardımcı olacaktır. 112 Çağrı Merkezimiz bütün personelleriyle her zaman olduğu gibi 7 gün 24 saat esaslı olarak çalışmalarını sürdürecektir. Gerek hassas kişi ve yerlerin gerek enerji altyapısına dair önem arz eden yerlerin korunması gerek kampanya dönemindeki güvenlik hususlarının takibi gerekse olası provokatif eylemlere ilişkin olarak ilgili bütün birimlerimiz ve personelimiz tam kapasite ile görevi başında bulunacaktır” diye konuştu.

 

“SEÇİM GÜVENLİĞİNE YÖNELİK TÜM TEDBİRLER ALINDI”

 

Seçim günü görev alacak tüm personele seçim güvenliği eğitiminin verildiğini dile getiren Pehlivan, seçim sürecini takip etmek maksadıyla Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) bünyesinde 25 kişiden oluşan İl Seçim Koordinasyon Merkezi kurulduğunu belirtti. Pehlivan, oy kullanma günü öncesi ve sonrasında alınan tedbirleri şöyle sıraladı:

“İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde, il merkezi ve 13 ilçemizde Seçim Harekât Merkezleri oluşturulmuştur.

Siyasi Parti binaları ve Seçim Bürolarında gerekli emniyet tedbirleri planlanmıştır.

Oy pusulalarının dağıtımı sırasında İlçe Seçim Kurullarının bulunduğu Adliye binalarında 24 saat esasına göre emniyet tedbirleri alınacaktır.

Sandıkların konulduğu bina ve yapıların dış çevresinde yeteri kadar ihtiyati güvenlik kuvveti bulundurulacaktır.

Seçim güvenliğine yönelik sandık alanlarında kamera sistemlerinin çalışır halde bulundurulması sağlanacak, elektrik kesintilerine karşı gerekli önlemler alınacaktır.

Oy verme işlemlerinin özgür ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla, sandığın konulduğu bina ve yapıya açılan yollar önceden kontrol edilecek, toplumsal olaylara mahal verilmeyecek, asayiş ve güvenliği etkilemesi muhtemel bütün olumsuzluklara karşı tedbir alınacak, vatandaşlarımızın huzurunun bozulmasına müsaade edilmeyecektir.

Oy verme günü bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı tutulacak, eğlence yeri niteliğine haiz lokantalarda sadece yemek verilmesine müsaade edilecektir.

Sandık kurulunca hazırlanan mühürlü torba ve sandık kurulu mührünün sandık kurulu başkanı ile en az iki üye tarafından en kısa zamanda, İlçe Seçim Kurulu başkanlığına teslim edilmesi için gerekli emniyet tedbirleri alınacaktır.

Güzergahlarda gerekli trafik tedbirleri alınarak yolun sürekli trafiğe açık olması sağlanacaktır.

Oy pusulalarının yer aldığı torbaların muhafaza edileceği binalarda gerekli güvenlik tedbirleri alınacaktır.”