ÇBK’nın rakibi Fenerbahçe Alagöz Holding oldu | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK’nın rakibi Fenerbahçe Alagöz Holding oldu

ÇBK’nın rakibi Fenerbahçe Alagöz Holding oldu


HASAN KÜÇÜK 

 

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off finalinde Çukurova Basketbol Kulübü’nün (ÇBK) rakibi Fenerbahçe Alagöz Holding oldu.

ING Kadınlar Basketbol Süper Lig’nde normal sezon müsabakalarının tamamlanmasının ardından Fenerbahçe Alagöz Holding, Beşiktaş BOA, OGM Ormanspor, Mehmet Kavan Yapı İzmit Belediyespor, Galatasaray Çağdaş Faktoring, ÇBK Mersin, Nesibe Aydın ve BOTAŞ play-off oynamaya hak kazanmıştı.

Play-off çeyrek final müsabakalarının tamamlanmasının ardından Fenerbahçe Alagöz Holding, Galatasaray Çağdaş Faktoring, Beşiktaş BOA ve ÇBK Mersin yarı final oynamaya hak kazandı.

Play-off yarı finalinin ilk eşleşmesinde ÇBK Mersin ile Beşiktaş BOA karşı karşıya geldi. Seriyi 2-0 kazanan ÇBK Mersin, finale yükselme başarısı gösterdi. Diğer yarı final eşleşmesinde ise Fenerbahçe Alagöz Holding, Galatasaray Çağdaş Faktoring'i 2-0 ile geçerek finale çıktı.

 

İLK RANDEVU 5 NİSAN’DA

ÇBK Mersin geçen sene elendiği Fenerbahçe ile bu yıl yine finalde karşı karşıya gelecek.

ÇBK ile Fenerbahçe arasındaki ilk maç 5 Nisan Cuma günü Saat 19.00’da, ikinci maç ise 7 Nisan Pazar günü saat 15.00'te Fenerbahçe Metro Enerji Spor Salonu’nda, 3. maç ise 17 Nisan'da Mersin Servet Tazegül Spor Salonu'nda oynanacak. Seride 3-0 yapan şampiyon olacak. Serinin 2-1 olması durumunda 4. maç yine Mersin'de oynanacak. Seride 2-2 eşitlik durumunda ise 5. maç İstanbul'da oynanacak.     

Öte yandan ÇBK ile Fenerbahçe Kadınlar Basketbol Avrupa Ligi yarı finalinde de 12 Nisan'da Mersin'de karşı karşıya gelecek.