En çok eğitim pahalandı | Güney Gazetesi Mersin

En çok eğitim pahalandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayı enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK’e göre yıllık enflasyon yüzde 68.5 oldu. Fiyat artışlarında dikkat çeken detay ise eğitimin zirvede yer alması oldu.

En çok eğitim pahalandı


TÜİK mart ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre tüketici fiyat endeksi (TÜFE) mart ayında bir önceki aya göre yüzde 3.16, yıllık olarak ise yüzde 68.50 yükseldi. TÜFE'deki değişim on iki aylık ortalamalara göre ise yüzde 57.50 olarak gerçekleşti.

 

ARTIŞ ZİRVESİNDE EĞİTİM VAR

 

Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 50.10 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 104.07 ile eğitim oldu.

Ana harcama grupları itibarıyla martta bir önceki aya göre azalan ana grup yüzde 0.02 ile alkollü içecekler ve tütün oldu. Buna karşılık, bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 13.08 ile eğitim oldu.

 

ENAG NE DEMİŞTİ?

 

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) da mart ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı.

ENAG Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Mart ayında %5,68 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise yüzde 124,63 olarak gerçekleşti. (Haber Merkezi)