İlk etabın galibi Alman Yemane | Güney Gazetesi Mersin

İlk etabın galibi Alman Yemane

Tour off Mersin heyecanı başladı. 30 ülkeden 171 bisikletçi pedal basıyor

İlk etabın galibi Alman Yemane


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’nun ilk etabı gerçekleştirildi. Mersin Büyükşehir Beledi Başkanı Vahap Seçer tarafından Anamur Anemurium Antik Kenti’nde verilen startın ardından ilk tur Bozyazı-Aydıncık güzergahını takiben Gülnar’ın Yanışlı Mahallesi’nde son buldu.

İlk gün yarışları sonunda genel klasmanda Almanya Bike Aid takımından Davit Yemane 1., Serce Polski takımından Marcib Budzinski 2., China Glory Continental takımından Lyu Xianjing 3. oldu. En genç sporcu ödülünü Bike Aid takımından Yoel Habtead alırken en iyi sprinter ödülünün sahibi ise Pirmin Eisenbarth oldu. Sporculara ödülleri Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Gökayaz ve Gençlik ve Spor Daire Başkanı Emrullah Taşkın tarafından verildi.

Anamur Anemurium Antik Kenti’nde düzenlenen törenle yarışmaların startını veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tour off Mersin’e Fransa, Almanya, Japonya, Çin, Hollanda, Belçika, Azerbaycan, Büyük Britanya, İsviçre, İspanya gibi ülkemizin de arasında bulunduğu 30 ülkeden 171 sporcu katıldığını ifade ederek “Tour off Mersin’in startını çok önemli bir yerden verdik. Akdeniz’in kıyısında sırtımızı Toroslar’a dayadık. Bu sayede herkesi Mersin’e davet ediyorum. İnsanlar dini, dili milliyeti farklı olmasına rağmen ortak bir amaç ve mücadele için burada. Kısa sürede yapacağımız çalışmalarla Mersin’i Avrupa Bisiklet Rotaları ağına katacağız.” dedi.

Yarışmaların ikinci günü Gülnar’dan 3. Günü Tarsus’tan 4. Günü ise Mersin merkezden başlayacak.