Şehit aileleri ve gaziler için iftar | Güney Gazetesi Mersin

Şehit aileleri ve gaziler için iftar

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün şehit aileleri, gaziler ve aileleri için düzenlediği iftar programına katıldı.

Şehit aileleri ve gaziler için iftar


Programda bir konuşma gerçekleştiren Vali Pehlivan,  “Her iki güzide kurumumuzun da tarih boyunca vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birliği ve beraberliği için verdiği cansiperane mücadeleler var. Bu mücadelelerde vermiş olduğumuz sayısız şehidimiz ve gazimiz var. Bütün şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi, manevi iklimin, manevi hissiyatın yüksek olduğu bu iftar saatinde saygı ve rahmetle yad ediyoruz. Hayatta olan gazilerimize sağlık ve afiyetler diliyoruz. Şehitlerimiz ve Gazilerimiz bugün bu topraklarda rahat ve huzur içerisinde yaşayalım diye mücadele ettiler. Bu mücadele kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Biz hiç kimsenin toprağında, hiç kimsenin ülkesinde, hiç kimsenin kendi yaşam alanındaki sahip olduğu değerlere, birliğine, bütünlüğüne laf etmez ve göz dikmez iken birileri hala bizim huzurumuzu kaçırmaya, bizim güvenliğimizi bozmaya, birliğimize, beraberliğimize halel getirmeye çalışıyor. Ama geçmişte olduğu gibi, bugün de bütün şer odakları ve onların uzantıları, terör örgütleri hak ettikleri cevabı aldılar, alıyorlar” dedi.

Devletin hiçbir zaman şer odaklarına, terör örgütlerine asla müsamaha göstermediğine, müsaade etmediğine değinen Vali Pehlivan, “Biz gücümüzü şanlı tarihimizden, ecdadımızdan, milli ve manevi değerlerimizden, şehitlerimizden, gazilerimizden, birbirimizden, sizlerin hayır dualarından alıyoruz. Bu dualar, bu dayanışma, bu birlik beraberlik devam ettiği sürece hiçbir harici veya dahili şer odaklarından, düşmanlık yapanlardan asla korkmuyoruz, çekinmiyoruz” dedi.

İftar programına Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Mustafa Kahveci, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, KKTC Başkonsolosu Zalihe Mendeli de katıldı. (Haber Merkezi)