Mezitli Belediye Başkanı Tuncer: Belediyeyi karla değil, borçla devraldık | Güney Gazetesi Mersin

Mezitli Belediye Başkanı Tuncer: Belediyeyi karla değil, borçla devraldık

Önceki dönem Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, belediyeyi CHP’li Ahmet Serkan Tuncer’e borçla değil, 55 milyon lira kasa varlığıyla teslim ettiğini ileri sürdü. Yeni başkan Tuncer, eski başkanının bu iddiasını yalanladı: “Kasa boşaltmış, belediyenin değerli arazileri seçimden önce satılmış.”

Mezitli Belediye Başkanı Tuncer: Belediyeyi karla değil, borçla devraldık


ABİDİN YAĞMUR

 

2004 yılından beri CHP’li başkanlarca yönetilen Mersin’in Mezitli ilçe belediyesinin başkanlık koltuğunda son 2 dönemdir Neşet Tarhan otuyordu.

Tarhan, son seçimlerde CHP tarafından aday gösterilmeyince seçimlere bağımsız aday olarak girdi ancak kazanamadı. Seçimin galibi CHP’li Ahmet Serkan Tuncer oldu.

Neşet Tarhan, seçimden kısa süre önce çok sayıda işçi almakla, belediyenin kasasından yüklü miktarda tazminat ve borç ödemeleri yapmakla, yeni borçlar yapmakla suçlanıyordu.

 

TARHAN: 55 MİLYON PARA İLE TESLİM ETTİM

 

Tarhan, kamuoyundaki bu iddialar üzerine “1 Nisan itibarıyla Mezitli Belediye Başkanlığı’nın toplam 10 milyon 42 bin 814 TL 99 kuruş borcu bulunuyor.  Ancak Mezitli Belediyesi’nin halen bir kamu bankasında 50 milyon TL’si vadeli, 5 milyon TL’si vadesiz toplam 55 milyon da parası bulunuyor. -Banka kayıtlarından görüleceği gibi 1 Nisan’da bankada 55 milyon TL’nin üzerinde para ile belediyeyi teslim ettim” dedi.

 

“KARLA DEĞİL, BORÇLA ALDIK”

 

Eski CHP’li başkan Tarhan’ın bu iddiasına yeni CHP’li başkan Ahmet Serkan Tuncer’den yanıt geldi.

Belediyenin ve belediyeye bağlı iştiraklerin hesaplarının bağımsız denetim firmaları tarafından denetlendiğini, denetimin tamamlanmasıyla sonuçları kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade eden Tuncer, “Ancak şunu rahatlıkla ifade edebiliriz ki; belediyemiz bahsedilenin aksine, kâr ile değil, borç ile tarafımıza teslim edilmiştir” dedi.

 

“SEÇİM GÜNÜNE KADAR ARSA SATIŞI SÜRMÜŞ” İDDİASI

 

Yaptıkları ön incelemelerde belediyenin ve bağlı iştiraklerin gereksiz harcamalar ile zarara uğratıldığını ve borçlandırıldığını tespit ettiklerini savunan Tuncer, “Boşaltılan kasanın yanı sıra, halkımıza hizmet amacıyla kullanılması gereken taşınmazların ve değerli arsaların seçim günü olan 31 Mart’ın sonuna kadar satılması ile belediyemizin zarara uğratıldığını yaptığımız tespitlerin sonunda üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Bu durum sonucunda hayata geçireceğimiz projeler konusunda belediyemize ait taşınmazlar üzerinde yer bulmak neredeyse imkansız hale gelmiştir.  Yaşanan bu süreç, belediyemizin projeleri ve yatırımları için önemli bir kaynak kaybıdır. En önemlisi de bu durum Mezitli’nin kaybıdır. Ek olarak; yüzlerce insanın duyguları ile oynanarak, iş vaadiyle belediyeye girişinin yapıldığını, bu kişilerin belediyede çalışmadan sadece seçim propagandası amacıyla işe alındığını yaptığımız tespit sonucunda öğrendik. Şeffaf yönetim anlayışıyla çıktığımız bu yolda; halkımızın her kuruşunun ve belediyemizin mali durumunu yine halkımıza en uygun ve doğru şekilde paylaşacağımızdan Mezitli halkının ve kamuoyunun şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.