Baloda var, sahada yok! | Güney Gazetesi Mersin

Baloda var, sahada yok!

Vali Pehlivan, Final Four organizasyonuna duyarsız kalan iş dünyasına şu sözlerle sitem etti:

Baloda var, sahada yok!


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Divan Oteli’nde gerçekleştirilen Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği (MERYAD) Gala Gecesi’nde yaptığı konuşmada geçen hafta Servet Tazegül Spor Salonu’nda Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Kadınlar Avrupa Basketbol Ligi Final Four organizasyonuna duyarsız kalan iş insanlarına sitem etti.

Dünyada ses getiren organizasyonları Mersin’de yapabildiklerine dikkat çeken Vali Pehlivan bir örneğini Final Four organizasyonu ile geçen hafta gerçekleştirdiklerini kaydetti. Salonda bulunan iş insanlarına “Final Four’a gelmeyeniniz, takip etmeyeniniz var mı?” diye soran Vali Pehlivan, “Yatırımlar güzel, yeni atılan adımlar güzel ama şunu özellikle belirtmek istiyorum. Sosyal sorumluluk projelerine biraz daha ağırlık vermemiz lazım. Burada adeta vitesi yükseltmemiz lazım. Bu konuda sitemkârız. Niye? Milyarlar harcasanız tanıtım yapamayacağınız bir etkinliği ilimize, ayağınıza getirdik. Fakat balolarda buluşuyoruz, gecelerde buluşuyoruz, ama orada buluşamadık. Ben buluşmayı çok arzu ettim. Hepinizi seviyoruz. Bu buluşmanın bir katkısı da olmalı” dedi.

 

 

“FİNAL FOUR 100 MİLYONA YAKIN ETKİLEŞİM ALMIŞ”

Destek konusunu artık yüksek sesle seslendirmeye başladığını vurgulayan Vali Pehlivan şunları söyledi: “Yüzlerce okul yapıyoruz ama bir iki taneyi de beraber yapalım. Bir sürü organizasyonlar yapıyoruz. Spor organizasyonları yapıyoruz. Tek aradığım iş insanlarımız oluyor. Katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum. Ama bu konuda geri durmayalım. Bunu yapan iller tanıtım atağına geçmiş durumda. Final Four için Gençlik ve Spor Bakanımız aradı teşekkür etti. Üst düzey etkileşim almış. 100 milyona yakın etkileşim almış sadece 2-3 günlük organizasyondan. Biz bu ve buna benzer organizasyonlarda iş dünyamızın daha da içinde olmasını arzu ediyoruz. “Final Four Mersin” dünyanın her tarafında yayınlandı. Valilik olarak imkanlar ölçüşünde destek olduk. Büyükşehir sahip çıktı. Gençlik ve Spor Bakanlığımız salonu komple elden geçirdi. Tanıtım etkinliklerini biz ilimiz için yapıyoruz. Çorbada tuzunuz oldukça daha mutlu olacağız.”