Spor engel tanımaz | Güney Gazetesi Mersin

Spor engel tanımaz

Dünya Paratriatlon Kupası ilham veren mücadelelere sahne oldu. 26 ülkeden 80 atlet, sporun birleştirici gücüyle yürekleri ısıttı. Dünya şampiyonu olan milli gururumuz Uğurcan Özer 2024 Paris Paralimpik Oyunları’na katılma hakkı kazandı.

Spor engel tanımaz


HASAN KÜÇÜK

 

Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliği ile bu yıl 5. si gerçekleştirilen Yenişehir Triatlonu’nun ikinci gününde yapılan Dünya Paratriatlon Kupası yarışları ilham veren mücadeleye sahne oldu. PTS 5 kategorisinde yarışan Milli Paratriatlet Uğurcan Özer’in altın madalya kazanarak 2024 Paris Paralimpik Oyunları'na katılma hakkı kazanan ilk sporcu olduğu yarışlarda tarih yazıldı.

 

 

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 58 dakika 49 saniyelik derecesiyle yarışı birinci sırada tamamlayan Özer’i bitiş çizgisinde alkışlarla karşılayarak tebrik etti. 26 ülkeden 80 sporcu yarıştığı Dünya Paratriatlon Kupası yarışlarında erkekler PTS 2’de Fransız Staphane Bahier, TPS3’te Viktor Çebotarev, PTS4’te İngiliz Michael Taylor birinci oldu. Kadınlarda ise PTWC’de İngiliz Melissa Nicholls,  PTS2’de İtalyan Veronica Plebani, PTS3’te Fransız Anna Plotnikova, PTS4’te İngiltere’den Megan Richter, PTS5’te İspanya’dan Andrea Migulez Ranz, PTVİ’de ise İtalyan Francesca Tarentello B3 şampiyon oldu. Sporcuların ödülleri düzenlenen törenle verildi.

 

 

ÖZYİĞİT: ÇOK GURURLUYUZ

Törende konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “5 yıl önce Yenişehir’de başlattığımız triatlon yarışlarında bu yıl Dünya ve yine Avrupa yarışlarına ev sahipliği yaptık. 29 ülkeden 380 sporcu Mersin’de mücadele etti. Uğurcan Özer, Dünya şampiyonu olarak bizi gururlandırdı. Geçen yıl da Milli triatlet Selinay Tuğçe Kır Avrupa şampiyonu olmuştu ve bu da bir ilk olmuştu. Yenişehir’de ilkler gerçekleşiyor. Çok gururluyuz” dedi.

 

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ise şunları söyledi: "Mersin'de ulusal, uluslararası düzeyde yarışlar yapıldıkça spor kenti olmamızı pekiştiriyoruz. Tesislerimiz daha da değer kazanıyor. Bundan memnunuz. Sporun her branşını destekleme gayemizi bundan sonrada sürdüreceğiz."

 

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya da Yenişehir Belediyesi iş birliğiyle düzenledikleri organizasyonun başarısına dikkat çekerek, destek veren tüm kurumlara teşekkür etti.