Siirtliler Vakfı başkanlığına Özturan atandı | Güney Gazetesi Mersin

Siirtliler Vakfı başkanlığına Özturan atandı

1997’de İstanbul merkezli kurulan Türkiye geneli 15 şubesi bulunan Siirtliler Eğitim ve Kültür Vakfı’nın Mersin Şubesi oluşturuldu. Siirtliler Vakfı Mersin Şube Başkanlığına Mali Müşavir Zafer Şahin Özturan atandı.

Siirtliler Vakfı başkanlığına Özturan atandı


Başkan yardımcılıklarını Etem Gökhan Babaoğlu ve Abdülkadir Kılıççıoğlu’nun yapacağı Siirtliler Vakfında yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Şemsettin Bayar (İş İnsanı), İbrahim Şendul (Mali Müşavir), Ömer Nas (Emekli), Abdülmecit Çınar             (İş İnsanı), Erdal Belim (İş İnsanı), Ramazan Kaçar (İş İnsanı), Ferruh Demirhan (Doktor), Halis Gülmez (İş İnsanı), Nurullah Süleyman Bilim (Şube Müdürü), Engin Özel (Şube Müdürü), Yakup Aykut (İş İnsanı), Abdulhalim Batur (Mersin Pazarcılar Başkanı Odası Başkanı), Ayhan Tan (İş İnsanı), Celal Tülün (Emekli), Rıdvan Marangoz (İş İnsanı), Nevzat İlhan (Bürokrat) ve Rıfat Necip Bakır (Emekli).

Mersin’in sevdiği toplumda karşılığı olan bürokratların, iş insanlarının ve kanaat önderlerinin bulunması için titiz bir çalışma yaptıklarını dile getiren Başkan Özturan “Siirtli hemşerilerimize, halkımıza ve Müslüman coğrafyada yaşayan kardeşlerimize sosyal, eğitim ve kültürel alanda hizmetlerde bulunarak, medeniyet değerlerimize uygun sevgi ve kardeşlik bağını güçlendirip, vakıf ve hayır anlayışının nesillere aktarılmasını sağlamak, tüm çalışmaları Allah rızası için gerçekleştirmek amacındayız” dedi.

Siirt’in tarih, kültür ve inanç merkezi olmasının yanında özlem, sevda kenti de olduğuna vurgu yapan Özturan, “Siirt, topraklarıyla emeği, taşlarıyla tarihi, kültürüyle edebi ve insanlarıyla mis gibi kokar. Bu toprakların eşsiz ürünleri arasında fıstığı, şifalı balı, her derde deva bıttımı, zivzik narı, bademi, buğdayı, arpası, pirinci, nohutu, mercimeği, tütünü ve soğanı bulunur. Yemek kültüründe ise büryanı, perde pilavı, kiteli, bumbarı, keşkeki, pirtikesi gibi lezzetler öne çıkar. Siirt'in verimli arazileri, gelişmiş hayvancılığı, sanayisi ve kendine özgü havası, suyu ve insanların samimi tebessümü ise burayı çekici kılar.  Büyük insanların yetiştiği büyük bir medeniyetin ev sahibidir Siirt.” (Haber Merkezi)