ÇBK Mersin tek yürek | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK Mersin tek yürek

Turuncu Siyahlı kızlarımız, Basketbol Gençler Ligi yarı final son maçında Fenerbahçe’yi yenip adını finale yazdırmak istiyor

ÇBK Mersin tek yürek


HASAN KÜÇÜK

Basketbol Gençler Ligi Kızlar Kategorisi (BGLK) play-off yarı final ilk maçında yenildiği Fenerbahçe’yi evindeki ikinci maçta 10 sayı farkla 72-62 mağlup ederek seride durumu eşitleyen ÇBK Mersin’in gençleri Sarı Lacivertlilerle serinin 3. maçında çarşamba günü İstanbul’da yeniden karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe Metro Enerji Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 14.00’te başlayacak. Ekibimiz galip geldiği takdirde finalde Emlak Konut ile karşılaşacak. Turuncu Siyahlılar karşılaşma için salı günü İstanbul’a gidecek.

DEMİRBİLEK: FİNALE ÇIKMAK İSTİYORUZ

ÇBK Mersin Gelişim Başantrenörü Halil Demirbilek, maç hem rakipleri hem de kendileri için çok zor geçeceğini söyledi. Finale çıkmak için tek maçlarının kaldığını ifade eden Demirbilek şunları söyledi: “Kazanan finale çıkacak. Onların elinde tecrübeli oyuncular var. Karşımızda o ligde şampiyonluk yaşamış bir grup var. Biz bu seviyelere çalışarak, gelişerek geldik. Geçen yıl çeyrek final oynadığımız bu ligde ilk defa yarı final oynuyoruz. Bizim bu seviyede olmamız çok önemli ancak finalde oynamak istiyoruz. Oyuncularımız hazırlar. Zor bir maç olacak. Buradaki maç gibi orada ki ilk maçı da kazansaydık finale çıkacaktık. Bizim için büyük bir fırsattı. Ama sonuçta yapacak bir şey yok. Orada kazanacağız. Oyuncularımız morali iyi kazanacak gücümüz var. Rakibimizi yenip finale çıkmak istiyoruz.”