Gülnar’da okul ziyaretleri | Güney Gazetesi Mersin

Gülnar’da okul ziyaretleri

Mersin İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, iki gün boyunca Gülnar ilçesinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde eğitim camiasıyla buluşarak, eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı, çeşitli etkinliklere katıldı, öğrenci ve velilerle bir araya geldi.

Gülnar’da okul ziyaretleri


Ziyaretin ilk durağı Gülnar Zeyne Pınarbaşı oldu. Fazilet Durmuş, Zeyne Pınarbaşı'nda ana sınıfından liseye kadar tüm öğrencilerin coşkusunu yansıtan Zeyne Eğitim Kurumlarının yıl sonu şenliğine katıldı. Şenlik Durmuş'un katılımıyla unutulmaz bir güne dönüştü. Şenlikte, öğrenciler şiirlerini okuyarak, çeşitli dans gösterileri sergileyerek, piyano dinletisi ve tiyatro gösterimiyle izleyicileri büyüledi. Yoğun bir eğitim yılının ardından düzenlenen şenlikte, öğrenciler yıl boyunca emek verdikleri çalışmalarını sergileme imkânı buldu. Şenliğin renkli atmosferinde öğrencilerle birlikte keyifli anlar yaşayan Durmuş, eğitimin sadece dersliklerle sınırlı olmadığının altını çizdi.

Ziyaretlerin bir diğer önemli ayağı ise Gülnar Çukurasma Mahallesi Tol Kahvehanesindeki "Kahve Bahane" etkinliği oldu. Durmuş, burada velilerle buluştu. Öğretmenler tarafından hazırlanan tiyatro oyunu sayesinde aile içi dinamikler masaya yatırıldı. Oyunun ardından düzenlenen sohbette İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, velilere çocuklarıyla kaliteli zaman geçirme ve teknoloji bağımlılığından uzaklaşma çağrısı yaparken, projeye emek veren öğretmenlere teşekkür etti. Bu buluşma, velilerin eğitim sürecine aktif katılımını teşvik etmesi açısından önemliydi.

Ziyaretlerin ikinci gününde İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve beraberindekilerin ilk durağı Gülnar İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü oldu. Durmuş, ilçedeki eğitim öğretim süreçleri hakkında bilgi aldı. Kurum personeli ile sohbet etti. Çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Millî Eğitim Müdürlüğünden Atatürk İlkokulu/Ortaokuluna geçen Durmuş, okulda öğretmen ve öğrencilerin mutlulukla karşıladığı Durmuş, öğrencilerle bir araya gelerek geleneksel oyunlara katıldı. Okulun eğitim faaliyetlerini yakından inceledi.

Engelliler Haftası dolayısıyla Gülnar Özel Eğitim Uygulama Okulunu ziyaret eden Durmuş, burada düzenlenen programa katıldı. Program kapsamında özel öğrencilerle bir araya gelerek onlarla yakından ilgilendi. Öğrencilerin eğitim süreçlerini ve ihtiyaçlarını değerlendirdi. Özel öğrenciler programda hazırladıkları şiirleri okuyarak ve çeşitli gösteriler yaparak katılımcılara duygusal anlar yaşattılar. Program, son sınıf öğrencilerinin mezuniyet töreni ile sona erdi.

Gülnar ziyaretlerinin son durağı 100. Yıl Ortaokulu eTwinning Mutlu Okul Sergisi oldu. Durmuş, Gülnar İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünün bünyesinde 100. Yıl İlkokulunda düzenlenen "eTwinning Günü" programına katılarak eTwinning projelerini inceledi.

Gülnar ziyaretleri boyunca İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş'a, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Burğut, İl Millî Eğitim Şube Müdürü İbrahim Halil Ulaş ve ilçe protokolü eşlik etti. (Haber Merkezi)