“Mersin’in menfaatleri için sesimiz tek çıksın” | Güney Gazetesi Mersin

“Mersin’in menfaatleri için sesimiz tek çıksın”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, meclis toplantısında geciken yatırımlara dikkat çekti. Devlet hazinesine katkı sunan ilk 7 ilin içinde olmasına rağmen Mersin’in aynı oranda yatırım almadığını vurgulayan Seçer, “Biz kendi yağımızla kavrulan bir memleket olmamalıyız. Mersin’in menfaatine olan konularda lütfen ortaklaşalım, sesimiz tek çıksın” dedi.

“Mersin’in menfaatleri için sesimiz tek çıksın”


ELVAN KONUK

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı ikinci birleşiminde Mersin’de geciktirilen yatırımlar gündeme geldi. AKP’li Meclis Üyesi Soner Solak’ın Pamukluk Barajı ile ilgili, “Devletimiz yaptığı barajdan insan ayrımı yapmadan, siyasi parti ayrımı yapmadan Mersin’imize suyu verecek. İnşallah siz de fiyatlarla ilgili yardımcı olacağınızı ifade ettiniz” sözleri üzerine Başkan Vahap Seçer projenin 11 yıl geciktiğini hatırlattı.  

Seçer, “Yıl 2016 DSİ protokol yapıyor o zamanın belediyesiyle Cumhur İttifakı’na mensup belediyesiyle. Aradan 8 yıl geçiyor, ortada herhangi bir çalışma yok. Çünkü 2019 yılında başka bir belediye başkanı geliyor. O Cumhur İttifakı’na mensup değil. Ben sadece olayın tarifini yapıyorum, yorumunu size bırakıyorum. Bu konuyu defalarca gündeme getirdiğimi biliyorsunuz. Bu konuyu gündeme getirmesem benim de bir başıma gücüm yetmiyor, kimse orayla ilgili bir çalışma yapmıyordu. Netice itibariyle DSİ ile yaptığımız karşılıklı mutabakatta o protokole uyulmayacağı ama yeni bir anlaşma yapılabileceğini bize anlattılar. Biz de şöyle bir mutabakata vardık. İsale hattını DSİ yapsın varsın MESKİ de arıtmasını yapsın. DSİ ihalesine çıktı sanıyorum inşaatı da başladı ya da eli kulağında. Biz de oraya arıtmanın bize maliyeti 80 milyon avro. Bunun yaklaşık olarak yarısından fazlası 46 milyon avroluk kısmını hibe olarak temin ettik. Biz de ihale hazırlıklarını tamamladık, kısa süre sonra biz de oranın inşaatına başlayacağız. Ondan sonra bitimine mukabil oradan cazibeyle Mersin’e merkeze içme suyu vereceğiz. Bu da bizim maliyetlerimizi düşürecek. Yani gecikmiş bir çalışma var ortada, bunu bir kez daha belirtmek istiyorum” dedi.

Genel seçimlerin ardından İller Bankası’ndaki yönetimin değiştiğini dile getiren Seçer, yeni yönetimle daha iyi yürüyebildiklerini söyledi.  Seçer, “Birçok konu var. Bu konuların tamamı da Sayın Cumhurbaşkanına partimiz tarafından iletildi. Geçtiğimiz günlerde sayın Özhaseki’yle belediyeler konusunda partimizin bu konuda yetkilendirdiği arkadaşlarımız bir araya geldi. Tüm belediyelerimizin bürokrasideki talepleri, gecikmeler, hizmetleri sekteye uğrayan belediyelerin sorunları, hepsi görüşüldü. Asıl bundan sonraki süreçte bir gelişme olursa o zaman size katılacağım, hakikaten hükümetin bakış açısı değişti diyeceğim” dedi.

 

“MERSİN’E YATIRIM YAPILMASI HEPİMİZİN ORTAK KAYGISI OLMALI”

 

Meclis üyelerine Mersin’in menfaatleri için ses yükseltmeleri çağrısında bulunan Seçer, “Bizim derdimiz Mersin, burada olma nedenimiz Mersin. Biz kendi yağımızla kavrulan bir memleket olmamalıyız. Mersin Türkiye hazinesine eğer ilk 7’de katkı sunuyorsa topladığı vergiyle, merkezi hükümetten aldığı hizmetlerle de ilk 7’de olması lazım. Öyle 20’nci, 25’inci sıralarda değil. Bu söylediğim siyasetten, partilerden ayrı hepimizin ortak kaygısı ortak talebi olmalı. Mersin’e daha fazlasını istememek gibi bir çarpık düşünce içerisinde olabilir miyiz? Bu konunun da sık sık milletvekillerimiz tarafından parlamentoda dile getirilmesini arzu ederiz. Daha fazla yatırım olsun.

Eğer Karadeniz’de deniz doldurulup havaalanı yapıyorsan, Çukurova havaalanını da artık bitir demelisin. 2024’teyiz, Pamukluk Barajı’nın açılış tarihi 3 Mart 2013’tü. Yani bize hizmet gecikmesin. Bize hizmet gecikti mi halkın cebinden maliyet olarak çıkıyor. Mersin’in geri kalmışlığı olarak çıkıyor. Hangi memleket istemez uluslararası havaalanı olsun? Keşke daha önce olsaydı. Günde 50 yolcunun inmediği yerlere milyon dolarlar harcayacağımıza 11 senedir yapmıyoruz. Neden? Kaynak, bütçede ayrılan payı düşük.

Biz hükümeti eleştirmiyoruz, Mersin için eleştiriyoruz, Mersin’in hakkını istiyoruz. Mersin’e daha fazla yatırım, daha fazla yol. Bir an önce otoyolun yapılması lazım bunları dile getirmeliyiz. Bunlardan çekinmemeliyiz. İkinci bölgeden gelen meclis üyelerimize buradan sesleniyorum özellikle. Bir ay sonra Tece’den öte geçmek, batıya geçmek işkence olacak bunu hepimiz biliyoruz. Hep beraber sesimizi yükseltelim de otoyolu bitirelim. Siz de bana sesinizi yükseltin, Mut Hali’ni isteyin, Aydıncık’ta yol isteyin, Toroslar’da grup yolları neden bakımsız deyin. Hiçbir lafım yok.  Ama Mersin’in menfaatine olan konularda lütfen ortaklaşalım, sesimiz tek çıksın” şeklimde konuştu.