Borcu 440 milyon lira artırdığını itiraf etti | Güney Gazetesi Mersin

Borcu 440 milyon lira artırdığını itiraf etti

2019 yılında Akdeniz Belediye Başkanı seçilen, 2024 seçimlerinde ise DEM Parti karşısında seçimi kaybeden AKP’li Mustafa Gültak, kendi dönemini övmek isterken belediyeyi 2.5 yıl idare eden kayyım yönetiminin de başarısız olduğunu, borç yükü bıraktığını itiraf etti. 212 milyon lira borçla aldığı belediyeyi 5 yıl sonra 652 milyon lira borçla devreden AKP’li Gültak, borcu 440 milyon lira artırdığını da itiraf etmiş oldu.

Borcu 440 milyon lira artırdığını itiraf etti


ABİDİN YAĞMUR


2024 seçimlerinde DEM Parti karşısında yenilgi alarak Akdeniz Belediye Başkanlığını kaybeden AKP’li Mustafa Gültak, DEM Partili yönetimin “652 milyon lira borçla devraldık” açıklaması karşısında suskunluğunu bozdu.

 

2.5 YILLIK KAYYIM DÖNEMİNİ DE SUÇLADI VE “ÇALIŞMAMIŞLAR” DEDİ

 

Gültak, 2.5 yıllık kayyım dönemini görmezden geldi 2019 yılında belediyeyi 212 milyon borçla devraldığını belirterek kayyım döneminde de borçlanmanın devam ettiğini itiraf etti.

Gültak, “Akdeniz ilçesi, geriye dönük 20 yıllık süreçte hiçbir hizmet görmemiş, ancak belediye ağır bir borç yükü altında bırakılmıştır” diyerek de 2.5 yıllık kayyım döneminde ilçenin hiç hizmet almadığını itiraf etmiş oldu.

 

BORCUN 440 MİLYON LİRA ARTMASINI SAVUNDU

 

AKP’li Mustafa Gültak, 212 milyon borçla devraldığı belediyeyi 652 milyon borçla devretmesini yani borç miktarını 5 yılda tam tamına 440 milyon lira artırmasını ise şöyle savundu:

“212 milyon TL ile devraldığımız belediyenin borcu, 170 milyon TL üzeri olan belediyenin yıllık bütçesinin yaklaşık yüzde 125’ine denk geliyordu. Üstelik bu dönemde Belediyenin gayrimenkulleri satılmış, tüm kaynakları heba edilmiş, bilindiği üzere buna rağmen hiçbir hizmet üretilmemiş durumdaydı. Bu borç ve satışlar meclis tutanaklarında mevcuttur. Ancak mevcut yönetim 652 milyon TL gibi bir borç yükü ile belediyeyi devraldığını söylemektedir. Bugün belediyenin yıllık bütçesinin yaklaşık 1.5 milyar TL olduğu göz önünde bulundurulursa bu borç yıllık gelirin yüzde 46’sına denk gelmektedir. Yani mevcut yönetimin bahsettiği gibi belediyenin borcu artmış değil oransal bazda bakıldığında neredeyse 3’te 2’i oranında azalmıştır.”