“Şampiyon kadro kuracağız” | Güney Gazetesi Mersin

“Şampiyon kadro kuracağız”

Geçen sezon istediği başarıyı yakalayamayan ÇBK Mersin işi sıkı tuttu, kolları sıvadı. Genel Menajer Ünlü, zirveyi hedeflediklerini duyurdu

“Şampiyon kadro kuracağız”


HASAN KÜÇÜK

Geçen sezon 3 kupa hedefiyle sezona başlamasına rağmen istediği başarıyı yakalayamayan ÇBK Mersin, yeni sezon için çalışmalara başladı. Sözleşmesi devam eden Marıa Araujo, Sinem Ataş, Derin Yaya ve Asena Yalçın ile yeniden yoluna devam edecek olan Turuncu Siyahlı ekibi kimin çalıştıracağı konusunda görüşmeler sürüyor. Başantrenörle sözleşme imzalanmasının ardından yeni oyuncular açıklanacak.

ÇBK Mersin Genel Menajeri Ender Ünlü, GÜNEY’e yaptığı açıklamada, Avrupa Ligi’nde şampiyonluk yaşamış, milli takımlarda görev yapmış birçok antrenörle temas kurduklarını belirterek şöyle dedi: “Organizasyonumuza uygun hem Avrupa hem Türkiye liginde bizi şampiyonluğa taşıyacak kalitede bir antrenör için arayışımız, görüşmelerimiz sürüyor. Kısa sürede antrenörümüz belirlenecek ondan sonra oyuncu transferlerimizi tek tek bitireceğiz. Birçok oyuncu ile görüşüyoruz. Sözleşme imzalamaya yakın olduklarımız var. Şampiyonluğu hedefleyen bir kadro oluşturacağız.”

Marıa Araujo, Sinem Ataş, Derin Yaya ve Asena Yalçın ile sözleşmelerinin devam ettiğini hatırlatan Ünlü, “Hocamız belli olduktan sonra onun gözetiminde ve onun kararları doğrultusunda yeni sezon yapılandırmasını oluşturacağız. Yoğun tempoda mesai harcıyoruz” diye konuştu.

 

“MERSİN’İ ZİRVEDE TUTMAK İSTİYORUZ”

Geçen sezon hedeflerine uygun bir bitiriş yapamadıklarını belirten Ünlü şöyle devam etti: “Geçen sezon hedefimiz, Türkiye Kupası’nda, Türkiye Ligi’nde ve ev sahipliği yaptığımız Kadınlar Avrupa ligi Final Four’da şampiyon olmaktı. En kötü final oymamaktı. Türkiye Kupasında final oynayabildik uzatmada kaybettik. Türkiye Liginde final oynadık ama istediğimiz bir seri olmadı. Final Four’da da ilk maçta talihsiz bir yenilgi alınca 3’üncülük 4’üncülük maçında da takımın moral motivasyonu yerinde olmadığı için talihsiz bir şekilde 4. olarak bitirdik. Avrupa 4’üncülüğü normal şartlarda büyük bir başarı ama bizim finallerin takımı olmamız ve kupa hedefimiz olması açısından istediğimiz yerde bitiremediğimiz için hedefimize ulaşamadık.”

Mersin’e kupaları getirecek bir kadro oluşturmak için yoğun tempoda çalıştıklarını vurgulayan Ünlü sözlerini şöyle noktaladı: “Hedefimiz aynı. Başta Valimiz olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız, Yenişehir ve Toroslar Belediye başkanlarımızın desteği ile kentimizin ileri gelenleri ile birlikte hedefimiz Mersin’i çıkarttığımız o zirvede tutmak. En son Mersin’de ev sahipliği yaptığımız Eurolig Final Four ile birlikte tüm Avrupa ve dünya Mersin’i şehir olarak biliyor. Avrupa’da şehrin en büyük marka değeriyiz. Bunu yine zirvede tutacağız. Zirvede kalması için yoğun mesai harcıyoruz.”