Emekliler ayağa kalkıyor | Güney Gazetesi Mersin

Emekliler ayağa kalkıyor

Mersin’de emekli mitingi öncesi halka destek çağrısında bulunan emekliler insanca yaşama talebiyle ses yükseltti. ‘Emekliyiz, haklıyız, kazanacağız’ şeklinde slogan atan yurttaşlar ’25 Mayıs’ta Tarsus’ta, 26 Mayıs’ta Ankara’da ‘açlığa ve sefalete hayır’ mitinginde buluşuyoruz’ yazılı pankart açtı.

Emekliler ayağa kalkıyor


ELVAN KONUK

Türkiye’nin dört bir yanından emekliler taleplerini haykırmak için 26 Mayıs’ta Ankara’da gerçekleşecek mitinge katılacak. Emeklilerin taleplerinin başında insanca yaşamaya yetecek bir ücret geliyor.

Miting öncesi 2017 Tüm Emeklilerin Sendikası Mersin Şubesi üyeleri Özgür Çocuk Parkı’nda biraraya gelerek açıklama yaptı.  Açıklamayı okuyan Merkez Temsilciler Üyesi Ahmet Karakuş, “Ülkemizde hukuk hiç olmadığı kadar askıya alınmış, adalet hiç olmadığı kadar yara almış, emek hiç olmadığı kadar değersizleştirilmiş, emekliler hiç olmadığı kadar yoksullaşmıştır. Ülkeyi yönetememenin sonucu ortaya çıkan ekonomik krizin faturası asgari ücretlilere, emeklilere fatura edilmek istenmektedir. Krizin faturası, krizi çıkaranlara ödetilmelidir” dedi.

 

“EMEKLİLERİN YOKSULLUĞU TEMMUZ AYINDA DİP YAPACAK”

 

İktidarın temmuzda emeklilere yeni bir sürpriz hazırladığını söyleyen Karakuş, “10 milyon emekliye sıfır zam kapıda. Yani artışlar kök maaşa yapılacağından, 10 milyon emekli 10 bin lira almaya devam edecektir.  Yani temmuz ayı emekliler için yoksullaşmanın dip yapacağı ayın başlangıcı olacaktır. Gelecek aylar daha da kötü olacaktır. Bu vicdansızlığı kabul etmeyeceğiz. İnsanca yaşam taleplerimiz için mücadele edeceğiz. Belli ki; 31 Mart uyarımızı iktidar anlamamış. Nasıl olsa seçimlere daha 4 yıl var diyerek, bizi oyalayabileceğini, hafızamızı yok sayarak, günü geldiğinde kandıracağını sanıyor. Kananlar bellidir. Biz kanmayacağız.  Bu vesileyle, 25 Mayıs’ta taleplerimizi alanlarda iktidara bir kez daha hatırlatacağız. Uyarı görevimizi yapacağız. Topladığımız imzaları bir kez daha TBMM Başkanlığına ileteceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

“HAFTASONU GÜNDEM EMEKLİLER OLACAK”

 

Emekli olarak 25 Mayıs’ta İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Eskişehir, Tarsus, Burhaniye ve Fatsa'da alanlarda olacaklarını vurgulayan Karakuş, “Bütün halkımızı emeklilerin gerçekleştireceği bölgesel mitinglerimize desteğe ve dayanışmaya çağırıyoruz. Ana muhalefet partisinin emekliler mitingi yapmasını önemsiyoruz. Bizim açımızdan kıymetli bir girişimdir. Darısı diğer partilere. Bütün üyelerimizi 26 Mayıs’ta CHP'nin Ankara'da gerçekleştireceği emekli mitingine katılmaya çağırıyoruz. Bölgesel yapacağımız mitinglerden sonra hep beraber Ankara'da olacağız. İki gün gündem emekliler olacaktır.  İnsanca yaşamak istiyorsak, haydi dayanışmaya. Birleşe birleşe kazanacağız. Direne direne kazanacağız” şeklinde konuştu.


  Emekliler ayağa kalkıyor