CHP’den miting çağrısı | Güney Gazetesi Mersin

CHP’den miting çağrısı

CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, tüm emeklileri ve emeklilikte yaşa takılanları, pazar günü Ankara’da yapılacak Büyük Emekli Mitingine davet etti.

CHP’den miting çağrısı


İLKAY ADALIOOĞLU

Parti binasında bir açıklama yapan Koral Ömür, “Derinleşen ekonomik krizin faturasını emekliye, emekçiye, işçiye, memura, ücretliye, esnafa, öğrenciye yani topyekûn vatandaşlarımıza ödetmeye niyetlenen AKP’nin çözüm değil kriz üreten siyasetine dur demek için alanlardayız.  Enflasyon yükselirken eriyen maaşları görmezden gelen, milyonlarca kişiyi “insanca yaşam” yerine sefalet koşullarında yaşama mahkûm eden iktidara, “bu büyük adaletsizliğe son verin” demek için meydanlardayız.  5 bin liralık dul-yetim aylığıyla geçinmeye çalışırken ev kirası 10 bin liraya çıkan Hülya teyzenin hakkını aramak için bir aradayız.  “Açım, aç” diyen emeklilerimizin isyanını dile getirmek için aranızdayız” dedi.

İktidarın, milyonlarca emekli için yoksulluğu bile lüks haline getirdiğine değinen Ömür, “En düşük emekli aylığı, yılın henüz ilk 4 ayında çoktan eridi. Mayıs Ayı Enflasyonu geldiğinde daha da eriyecek. Aylıkları günden güne buharlaşan emekliler bırakın 100 gram et almayı, pazar manav tezgahlarına bile bütçe yetiştiremez hale geldiler.  Derin bir hayat pahalılığıyla baş başa bırakılan, kaderine terk edilen emekliler bugün olağanüstü yoksulluğun pençesindeler. Gelirinin tümünü harcadıkları halde asgari gıda enerji-barınma-sağlık-tüketim gibi temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayan emekli yurttaşlarımız bu manada sosyal ölüme terk edilmiştir. Bu sebeple binlerce, on binlerce emeklimizle omuz omuza aynı talepleri dile getirmek üzere hafta sonu Ankara’da toplanacağız.   Onurlu yaşam hakça bölüşüm için tüm emeklilerimizi ve yarının emeklisi olacak tüm emekçileri 26 Mayıs Pazar günü saat 14.00’te Ankara’da Tandoğan meydanına bekliyoruz” ifadelerini kullandı.