Mersin’in hakkını bu kadar kolay yiyemezsiniz | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’in hakkını bu kadar kolay yiyemezsiniz

DEVA Partili Ekmen 1461 Trabzon arasındaki oynanan play-off maçının iptali çağrısında bulundu

Mersin’in hakkını bu kadar kolay yiyemezsiniz


DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında 1461 Trabzon FK ile Yeni Mersin İdman Yurdu arasında 17 Mayıs’ta oynanan play-off maçında kural ihlalleri yaşandığını iddia ederek maçın iptalini istedi.

Trabzon’a giderek maçı bizzat izlediğini yaşananlara şahit olduğunu ifade eden Ekmen, 1461 Trabzon maçının kırılma anlarında nahoş olaylar yaşandığını söyledi: Ekmen, “Hakem rakip takım lehine verilen haksız penaltıya kadar oyuncularımıza ardı ardına 7 sarı kart göstermiştir. 65. Dakikada net pozisyonda penaltımızı vermemiştir. Aleyhimize verilen haksız penaltı düdüğü rakibe avantaj sağlamış ve maçın kaderini değiştirmiştir. 90+3’te gösterilen kırmızı kart, takımımızı eksik bırakmış ve moralini bozmuştur. Yeni MİY elenerek şampiyonluk yarışının dışında bırakılmış ve bir şehrin hayalleri yıkılmış, bir takımın alın teri ve rızkıyla oynanmıştır.” dedi.

 

 

Maçta bariz bir şekilde hakem ve kural hatası yapıldığını ifade eden Ekmen, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu ve PFDK Başkanı Av. Fatih Maden’e çağrıda bulunarak,  maçın skorunun tescil edilmeyerek MİY lehine hükmen galibiyet kararı verilmesini, bunun kabul edilmemesi halinde maçın kural hatasının gerçekleştiği dakikadaki gibi (0-1) skorundan devam edilmesini, bu talebin de kabul edilmemesi halinde müsabakanın yeniden oynatılmasını istedi. (Haber Merkezi)