Tiyatro, binlerce çocuğa ulaştı | Güney Gazetesi Mersin

Tiyatro, binlerce çocuğa ulaştı

‘Tiyatro İzlemeyen Çocuk Kalmasın’ projesi kapsamında ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ oyunu Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yüzlerce çocukla buluştu. Şehir Tiyatrosu’nda oyuncu ve yönetmen Ozan Erdönmez, “Dezavantajlı okullara ulaşıyoruz ve 8 aydır devam ettirdiğimiz bu projemizde 13 ilçemizde toplam 85 temsil yaptık. 21 binden fazla dezavantajlı ilkokul öğrencilerini salonlarımızda ağırladık” ifadelerini kullandı.

Tiyatro, binlerce çocuğa ulaştı


Mersin’de yaşayan her çocuğun kültür ve sanatla iç içe olması için bir dizi proje geliştiren ve geliştirmeye devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Tiyatro İzlemeyen Çocuk Kalmasın’ projesi ile bütün çocukları tiyatro ile buluşturmaya devam ediyor.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Şehir Tiyatrosu tarafından 8 aydır sürdürülen proje kapsamında Mersin’in 13 ilçesinde 21 binden fazla çocuğa ulaşan oyuncular, en çok sergilenen ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ oyunu ile Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yine yüzlerce çocukla buluştu. Sevinç çığlıları eşliğinde oyunu seyreden çocuklar, hediye edilen kumbaralar ile oyundan memnun ayrıldı.

 

ERDÖNMEZ: “PROJE KAPSAMINDA EN FAZLA OYNANAN ÇOCUK OYUNU ‘DÜNYANIN ESKİ ZAMANLARINDA’ OLDU”

 

Projenin okulların açılmasıyla birlikte başlatıldığına değinen Şehir Tiyatrosu’nda oyuncu ve yönetmen Ozan Erdönmez, “Dezavantajlı okullara ulaşıyoruz ve 8 aydır devam ettirdiğimiz bu projemizde 13 ilçemizde toplam 85 temsil yaptık. 21 binden fazla dezavantajlı ilkokul öğrencilerini salonlarımızda ağırladık” sözlerine yer verdi. Ulaşımı da Büyükşehir’in sağladığına dikkat çeken Erdönmez, “Temsili izleyen çocuklarımıza oyunun çıkışında oyundan bir hatıra olarak kumbara dağıtımı da yaptık. Şu ana kadar bu proje kapsamında en fazla oynanan çocuk oyunu Işıl Kasapoğlu’nun yazmış olduğu, benim yönetmiş olduğum ve Mustafa Dincir'in oynamış olduğu ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ oldu” diye konuştu.

 

“ÇOCUKLAR İLK DEFA TİYATRO GÖRÜYORLAR VE GÖRDÜKLERİ ŞEY KARŞISINDA BÜYÜLENİYORLAR”

 

Çocukların çoğunun tiyatro ile ilk defa buluştuğunu ve bundan gurur duyduklarını kaydeden Erdönmez, “Projeyi gerçekleştirirken hedefimiz zaten hızlı bir şekilde kurulup hızlı bir şekilde sökülecek, aynı zamanda her yerde oynanabilecek ve şehrimizdeki tüm çocuklara ulaşabilecek bir oyun olması hedefiydi. Bu hedefimizi gerçekleştirdik. Önümüzdeki sezonda da yine aynı şekilde bu hedeflerimizi gerçekleştireceğiz. Dezavantajlı çocuklara ulaşmamız da ayrıca mutluluk verici. Çünkü çocuklar ilk defa tiyatro görüyorlar ve gördükleri şey karşısında büyüleniyorlar. Çünkü tiyatronun hissiyatı bambaşkadır” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)