“Mersin’de devrim oldu. Mersin tertemiz oldu” | Güney Gazetesi Mersin

“Mersin’de devrim oldu. Mersin tertemiz oldu”

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 31 Mart seçimlerinde “oturanların gittiğini, çalışanların geldiğini” belirterek “Mersin’de bir devrim olmuştur. Mersin tertemiz olmuştur. Mersin bugün sosyal demokrat, Atatürkçü, demokrat çizgide olan başkanlar tarafından yönetiliyor. Bu bir devrimdir. Artık yeni şeyler söylemek lazım, yeni kadrolar lazım, gençler lazım, çocuklarımız lazım. Onların önünü açacağız” dedi.

“Mersin’de devrim oldu. Mersin tertemiz oldu”


ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi Toroslar İlçe Başkanlığının düzenlediği Danışma Kurulu toplantısına katıldı. 30 yıl sonra Toroslar Belediye Başkanlığını kazanan ilk CHP’li olan Abdurrahman Yıldız’ın ardından kürsüye gelen Başkan Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman Torolar Belediyesinin yanında olacaklarını vurguladı.

Konuşmasında 31 Mart 2024 Seçimlerini değerlendiren Vahap Seçer, “Ortada üstün bir başarı var. Güneş balçıkla sıvanmaz. Her zaman söylüyorum: Devrim lafla, sözle, palavrayla, retorikle olmaz. Devrim uygulama ile olur. Gelirsiniz fiili olarak uygularsınız. Bir devrim olmuştur. Mersin’de bir devrim olmuştur. Mersin tertemiz olmuştur. Mersin bugün sosyal demokrat, Atatürkçü, demokrat çizgide olan başkanlar tarafından yönetiliyor. Bu bir devrimdir” dedi.

 

“ARTIK YENİ ŞEYLER SÖYLEMEK LAZIM”

 

Siyasette “ben aday olsaydım seçilirdim, ben aday olsaydım daha yüksek oy alırdım” gibi söylemlerim her zaman olduğuna işaret eden Vahap Seçer, “Bunlar iddia, bunlar soyut kavramlar. Gelelim sınava. Sınav 31 Mart’taydı. Abdurrahman Yıldız, ilçe belediyesinde 5 yıl önce aldığımız oyu 10 puan artırarak belediye başkanı oldu mu? Bu somuttur. Vahap Seçer 5 yıl önce rakibinin kalesi Toroslar’dan aldığı oyu 15 puan artırarak Türkiye’nin en iddialı oy oranını aldı mı? Buna bakacağız. Gerisini bir kenara bırakacağız. Düne ait ne varsa dünde kaldı cancağızım. Artık yeni şeyler söylemek lazım, yeni kadrolar lazım, yeni gençler lazım, çocuklarımız lazım. Onların önünü açacağız. Onun için bu bir devrim. Senelerdir bir ileri iki geri. Meselemiz parti içi iktidar değil. Türkiye’de iktidar” ifadelerini kullandı.

 

“ONLAR OTURDU, BİZ ÇALIŞTIK”

 

Toroslar ilçesinde seçmenin bugüne kadar sağ partilere oy vermesine rağmen, Mersin Büyükşehir Belediyesinin hizmetleri sayesinde son seçimlerde CHP’nin oyunu artırdığını belirten Vahap Seçer, “5 yıl önce Mersin halkı bize bir şans verdi. Dedik ki gitmediğimiz yer, gitmediğimiz kapı sizin değildir. Oturanlar gitti, çalışanlar geldi. Gittik, gördük, tanıdık, hizmet yaptık, oy artırdık. Onlar oturdu, daha fazla kabuğuna kapandı. Şu gördüğünüz Toroslar halkının salonunu Büyükşehir Belediyesine açmaktan aciz bir Ortodoks siyaset bakış açısı, bağnazca, ideolojik bakış açısı demek ki halk tarafından artık kabul görmüyor. Bunu görmek lazım. Vahap Seçer halkçı başkan oldu. Şimdide de Toroslar’da halkçı bir belediyecilik uygulanacak” dedi.