“Toroslar 1 Nisan sabahı bambaşka bir güne uyandı” | Güney Gazetesi Mersin

“Toroslar 1 Nisan sabahı bambaşka bir güne uyandı”

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Toroslar’da siyaset ve yönetim anlayışını değiştireceklerini söyledi.

“Toroslar 1 Nisan sabahı bambaşka bir güne uyandı”


ABİDİN YAĞMUR

 

CHP Toroslar İlçe Danışma Kurulu toplantısına katılan Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, konuşmasına, danışma kurulu toplantısının yapıldığı Yunus Emre Külltür Merkezi ile ilgili bir anısını anlatarak başladı.

Önceki dönem Toroslar Belediye Başkanı MHP’li Atsız Afşın Yılmaz’ın, kültür merkezini, Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği çocuk festivaline açmadığını belirten Yıldız, “Yunus Emre Kültür Merkezini çürümeye terk eden o zamanki belediye başkanı buradaki salonu Büyükşehir Belediyesinin yapacağı festival için vermedi.  Bu salon 31 Mart’ta yaşanan değişimin temel göstergelerinden birisi. Yani Toroslar aslında 1 Nisan itibariyle başka bir güne uyandı. Her anlamda başka bir güne uyandı. Bu simgesel olayda, bu salonun kullanılması da bu değişimin ne kadar elzem olduğunu gösterdi. Bundan sonra kültürü, sanatı kentimizin her bir hücresine taşıyacağız. Bu salonu da çürümekten kurtaracağız. Bu salon artık Toroslar’da kültürün, sanatın merkezi haline gelecek” dedi.

Toroslar’da bir fikrin, bir paradigmanın belediye yönetimine gelmesi dolayısıyla heyecanlı olduğunu ifade eden Yıldız, “Siyaset artık soğuk bir yüz değil, siyaset insanların güvenmediği bir mekanizma değil, siyasetin sorunları konuşarak çözen bir mekanizma olduğunu 1 Nisan’dan beri yaptığımız uygulamalarla gösterdik. Bu anlayışın bütün ülkeye şamil olması gerekir” ifadelerini kullandı.