Saldırgan öğretmen baba ve oğlu için<br>en ağır cezanın verilmesini istediler | Güney Gazetesi Mersin

Saldırgan öğretmen baba ve oğlu için
en ağır cezanın verilmesini istediler

Mersin’de belediye otobüsünde bir okul müdürü ve oğlu tarafından feci şekilde darp edilmesinden 6 ay sonra vefat eden Ramazan Polat’ın ailesi, saldırgan baba oğulun cinayetten yargılanmasını ve tutuklanmasını talep etti. Polat ailesi ve yakınları adliye önünde “Adalet istiyoruz” diye haykırdı.

Saldırgan öğretmen baba ve oğlu için<br>en ağır cezanın verilmesini istediler


ABİDİN YAĞMUR

 

77 yaşındaki kalp hastası Ramazan Polat ile eşi 71 yaşındaki Hamdiye Polat, geçtiğimiz aralık ayında, Mersin Şehir Hastanesinden dönerken, okul müdürü İ.T ve oğlu A.O.T ile tartıştı. Baba oğul, yaşlı çifti feci şekilde darp etti.

Okul müdürü İ.T’nin, yaşlı adamın üzerine çıkıp zıpladığını gösteren görüntülerin basın yayın organlarında yayınlanmasının ardından kamuoyunda oluşan tepkiler üzerine İ.T ve oğlu A.O.T şubat ayında tutuklandı.

Mersin 19. Asliye Ceza Mahkemesinde Polat çiftçi hakkında hakaret ve basit yaralama iddiasıyla dava açılırken İ.T ve oğlu A.O.T yönünde de aynı mahkemede “basit yaralama” iddiasıyla dava açıldı. İ.T ve oğlu A.O.T ilk duruşmada tahliye edildi.

Saldırı olayının ardından sağlık durumu daha da kötüleşen Ramazan Polat ise olaydan yaklaşık 6 ay sonra, 20 Mayıs 2024’te hayatını kaybetti.

 

“ADALET İSTİYORUZ”

 

Olayla ilgili davanın ikinci duruşması bugün Mersin 19. Asliye Ceza Mahkemesinde yapıldı. Duruşma sonrasında, Ramazan Polat’ın ailesi ve yakınları adliye önünde bir açıklama yaptı. Açıklamaya Polat’ın üye olduğu 2017 Tüm Emeklilerin Sendikası ile Engelliler Derneği yöneticileri de destek verdi.

Açıklamada Polat ailesi ve yakınları “Adalet isim olarak kalmasın”, “Hâkim bu amca baban olsaydı ne yapardın”, “Mersin’in yüz karası İ.T ve oğlu” yazılı pankartlar açtı.

Merhum Ramazan Polat’ın eşi Hamdiye Polat açıklama sırasında gözyaşlarına hâkim olamadı.

 

“BABAMIN HAKKI YERDE KALDI”

 

Polat çiftçinin kızı Bedriye Polat, “Görüntüleri medyaya veren bendim. Annem sanık olarak suçlanana kadar sesimi çıkarmadım. Ama annem ikisini dövdü diye suçlanınca artık dayanamadım. Maalesef ki benim babam şu an yok. Mezardan çıkaramayacağım onu. Ama bu ikisi serbest dolaşıyor. Evde, oğlu ve babası sarılıp oturabiliyor. Ben babamın toprağına sarılamıyorum. Çünkü babamın hakkı yerde kaldı. Bırakmayın yerde. Adaletin terazisi kalmamış. Adalet, adalet, adalet” ifadelerini kullandı.

 

“SALDIRIDAN SONRA AĞRILAR VE PSİKOLOJİK SORUNLAR YAŞADI”

 

Ramazan Polat’ın akrabası da olan 2017 Tüm Emeklilerin Sendikası MYK üyesi Ahmet Karakuş da “İnsanı utandıran, utanç verici bir olay. Olay aralık ayında meydana geliyor. Biz bunu şubat ayında öğrendik. Çünkü adalet geç işliyor. Ramazan Polat sendikamızın üyesiydi. Sendika olarak da bu olayı kınıyoruz” dedi.

 

“DAVA AĞIR CEZA MAHKEMESİNE ALINMALI”

 

Ramazan Polat’ın olaydan sonra ağrılar ve psikolojik sorunlar çektikten sonra öldüğünü ifaden eden Karakuş, “Bu vahşetin sorumlularının cezalandırılmasını istiyoruz. Daha fazla adalet için dayanışmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Avukat Oğuzhan Metin de, Ramazan Polat’ın ölümüyle belediye otobüsündeki saldırı arasında zilliyet bağı olduğu görüşünde olduklarını söyledi.

Metin, bu nedenle davanın asliye ceza mahkemesinde değil ağır ceza mahkemesinde görülmesi için mahkemeye dilekçelerini sunduklarını ayrıca suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

 

 


  Saldırgan öğretmen baba ve oğlu için
en ağır cezanın verilmesini istediler