Çukurovalı sanatçılar<br>aynı frekansta buluştu | Güney Gazetesi Mersin

Çukurovalı sanatçılar
aynı frekansta buluştu

Yenişehir Belediyesi, modern galerilerinde açtığı sergilerle vatandaşları sanatla buluşturmaya devam ediyor. 45 sanatçının 92 eserinin yer aldığı “Frekans C” sergisinin açılışında konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Başkan Özyiğit, “21. Sergimizi açtık, galerilerimiz on binlerce sanatseverin buluşma noktası oldu. 3 ay boyunca açık kalacak sergiye tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz” dedi.

Çukurovalı sanatçılar<br>aynı frekansta buluştu


Çukurovalı sanatçıların eserlerinden oluşan “Frekans C” sergisi Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil Sanat Galerisi’nde kapılarını açtı. Serginin açılışına Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, Mersinli ressam Ahmet Yeşil, sanatçılar ve sanatseverler katıldı.  45 sanatçının 92 eserinden oluşan sergi; resim, heykel, seramik, tekstil tekniklerinin yanı sıra, enstalasyon ve video gibi güncel sanatın medyumlarını da içeriyor. Sergi aynı zamanda Çukurova’daki sanat üretimlerinin bir envanteri niteliğini de taşıyor.

 

BAŞKAN ÖZYİĞİT, “GALERİLERİMİZLE VATANDAŞLARIMIZIN SANATA ERİŞİMİNİ KOLAYLAŞTIRIYORUZ”

 

“Frekans C” serginin Çukurova'nın yaratıcı ruhunu ve sanatsal zenginliğini yansıttığını söyleyen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Açtığımız her sergi, kentimizin kültürel dokusuna yapılan değerli bir katkıdır. Çukurova'dan çıkan sanat eserleriyle dolu bu sergimiz, bölgemizin sanatsal üretkenliğini ve çeşitliliğini gösteriyor. Sanat, bir toplumun aynasıdır. İnsanların düşüncelerini, duygularını ve kültürel kimliklerini yansıtır. Bu nedenle, sanatı desteklemek ve yaymak, toplumun ilerlemesi ve zenginleşmesi için hayati öneme sahiptir. Sergilerimiz, binlerce sanatseverin buluşma noktası haline geldi. Galerilerimizle vatandaşlarımızın sanata erişimini kolaylaştırıyoruz.” dedi.

İbrahim Tokaslan’ın küratörlüğünü yaptığı sergi, 30 Ağustos tarihine kadar sanatseverleri ağırlayacak. (Haber Merkezi)