Bozyazı’da orman yangınlarıyla mücadele toplantısı yapıldı | Güney Gazetesi Mersin

Bozyazı’da orman yangınlarıyla mücadele toplantısı yapıldı

Bozyazı’da orman yangınlarıyla mücadele toplantısı yapıldı


Mersin'in Bozyazı ilçesinde orman yangınlarıyla mücadele ve planlama koordinasyon toplantısı yapıldı.

Kaymakam Tuncay Topsakaloğlu başkanlığında Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıda, orman yangınlarının önlenmesine yönelik yapılması gereken ortak çalışmalar ele alındı. İlçede yaşanabilecek orman yangınlarına karşı alınacak tedbirler, yangın esnasında yapılacak çalışmalar, yürütülmesi gereken faaliyetler ile araç ve ekipman kapasitesi, orman yangınları ile topyekün mücadele edilmesi ve yangına bütün kurumların tüm imkanlarıyla destek vermesi gibi konular değerlendirildi.

Toplantıda ayrıca, orman yangınlarının önlenmesi için alınacak tedbirler, yangın öncesi, yangın esnası ve yangın sonrası yapılması gereken iş ve işlemler, orman yangınlarına karşı farkındalık oluşturulması, orman yangınlarıyla mücadelede etkinliği artırmak, mevcut önlem ve müdahale teknikleri ile ilave stratejilerin geliştirilmesi konuları da ele alındı.

Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Ceylan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yunus Güven, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Üsteğmen Süleyman Şafak, İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü İsmail Remzi Bardak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Gedik'in de katıldığı toplantıda, Bozyazı Orman İşletme Müdürü Fahri Uzlar, sunum yaptı. (İHA)